@kvoka: Gadałem kiedyś z klawiszem i on mi powiedział że to są bajki z przeszłości. Nikt nie chce zejścia pedofila na oddziale bo to problem i się tłumaczyć trzeba.
@kvoka: to pieśń przeszłości, obecnie jak ci pobiją, okaleczą albo zabiją więźnia to automatycznie masz milion kontroli, wchodzi prokurator, przełożeni i po co pozwalać na samosądy, skoro takie przyzwalanie może skończyć się procesem o niedopełnienie obowiązków i dyscyplinarką?
@Jade: @kvoka @zly_wuj pewnie w znacznej części już tak ale znam dwa przypadki osób wcześniej karanych i grypsujących, które bały się iść na t.a. z zarzutem przestępstwa seksualnego. Jeden się powiesił bo, bał się siedzieć "za majty". A bardzo stary w sumie nie jestem, żeby to była prehistoria ;-)
@kvoka przestępcy seksualni lecą na tzw "ochronki". Odsiadują wyroki z sobie podobnymi, często są to całe oddziały. W większości przypadków jedyną formą "dojeżdżania" ich jest darcie ryja. Wyzwiska, groźby... i czasem takiemu delikwentowi siada psycha i sam próbuje się "wychuśtać"
@kvoka: Kurcze, wiem, że to złe i inni więźniowie nie są od wymierzania "sprawiedliwości", ale po wywiadach z samymi pedofilami jakoś mi ich nie żal... ( ͡°ʖ̯͡°)
A co do życia więziennego teraz(info od kolegi strażnika), to pedofile dostają status więźnia specjalnego i są odseparowywani od reszty. Wyrok spędzają w samotności. A grypsów już też nie ma, tylko same #!$%@? co się naoglądały "Symetrii"
@mieszankaBiaukowa: @eksplozymeter: @kvoka: Ja mam również znajomego, co pracuje w więzieniu. Z naszej miejscowości pochodzi dosyć sławny pedofil, który 21 lat temu zamordował i poćwiartował dziewczynkę. Ponoć od kilku lat gościu w zakładzie karnym miał względny spokój. Ale od czasu jak pojawiła się lista pedofilów, na której on właśnie jest, to znowu zaczęło się jego piekło.
Polski dokument z 1998 roku "Nie sąd cię skaże pedofilu".
Temat traktowania pedofili w więzieniu przez współosadzonych.
Z tego co się orientuję, aktualnie przestępcy seksualni są bardziej "chronieni" przez służby więzienne.
@Jade: @kvoka @zly_wuj pewnie w znacznej części już tak ale znam dwa przypadki osób wcześniej karanych i grypsujących, które bały się iść na t.a. z zarzutem przestępstwa seksualnego. Jeden się powiesił bo, bał się siedzieć "za majty". A bardzo stary w sumie nie jestem, żeby to była prehistoria ;-)
Komentarz usunięty przez autora
@Suria: jeśli studiujesz to polecam praktyki w prokuraturze. Jak trafisz na fajnego opiekuna, to jest szansa sporo zobaczyć na żywo.
@zly_wuj: tłumaczyć to lekko powiedziane. Prokurator wjeżdża i robi #!$%@?, można beknąć za to pięknie. Każdy chce wrócić do domu do rodziny
A co do życia więziennego teraz(info od kolegi strażnika), to pedofile dostają status więźnia specjalnego i są odseparowywani od reszty. Wyrok spędzają w samotności. A grypsów już też nie ma, tylko same #!$%@? co się naoglądały "Symetrii"