Wpis z mikrobloga

• 163
@iRickGrimes
ale to ogłoszenie w sumie nie jest takie złe
brat robił ostatnio remont i parę szaf w dobrym stanie poazło na śmietnik
pewnie by je oddał komuś, ale to mieszkanie w bloku i zależało mu też na czasie
  • Odpowiedz
@Emil1803: Nie chodzi tu oddawanie za darmo, bo sam oddawałem meble jak kupiliśmy mieszkanie. Chodzi o to, że ona mogłaby sama poszukać na olx kto co wystawia i odezwać się, a nie napisała listę rzeczy jak dzieci do świętego mikołaja.
  • Odpowiedz
@TymRazemNieBedeBordo: To jest akurat prawda, na większych osiedlach codziennie można znaleźć jakieś meble na śmietnikach. Widziałem nawet fotele skórzane w dobrym stanie, także jak ktoś bardzo chce za darmo, to może sobie pochodzić po takich osiedlach.
  • Odpowiedz
@iRickGrimes: Ale tutaj faktycznie niezbyt jest się z czego śmiać. Ten post wcale a wcale nie znaczy, że nie szuka po OLXach. Jak na moje to to świadczy o ogarnięciu babki - sama szuka, a poza tym napisała listę tego co potrzebuje. A nuż ktoś wejdzie, przeczyta i pomyśli "o, a ja mam lodówkę na wydaniu!".
  • Odpowiedz
@iRickGrimes ej ale trochę jednostronnie patrzysz. Nie przyszło Ci do głowy, że maksymalizuje efekt? Czy to, że napisała gdzieś, że przyjmie rzeczy jest równoznaczne z tym, że tych rzeczy nie szuka w innych miejscach?
  • Odpowiedz
  • 8
Przecież to jest normalne ogłoszenie. Sporo ludzi wywala meble na śmietnik (i potem stoją przez wiele tygodni) i tak samo jest z ubraniami. Jak nie macie już co wrzucać na wykop to wklejajcie zdjęcia zwierząt czy stare memy...
  • Odpowiedz