Aktywne Wpisy
LM317K +2
Czemu już się nie mówi globalne ocieplenie tylko "climate change"?
#debata
#debata
Pamiętacie jak pisałem o pająku że hoduje w łazience?
To przyszedł taki sam tylko że większy i wygonił mniejszego
I teraz patrze mniejszy wrócił i tak od trzech godzin sie patrzą na siebie chyba walka będzie..
Nie wiem co robić. Chyba pozostawie to naturze
To przyszedł taki sam tylko że większy i wygonił mniejszego
I teraz patrze mniejszy wrócił i tak od trzech godzin sie patrzą na siebie chyba walka będzie..
Nie wiem co robić. Chyba pozostawie to naturze
4.50 miałem do zapłaty, wyskoczyła na terminalu cena w funtach chyba 0.90 i ostatecznie z konta poszło jakieś 4,85.
Jak to w końcu działa, zaczynam się bać tym płacić zagranicą.
#revolut
Komentarz usunięty przez autora
Gdybyś odrzucił funty to by poszło w pln.
Karta jest identyfikowana jako angielska, a na rynku istnieje rak zwany dcc https://www.ingbank.pl/indywidualni/karty/dynamic-currency-conversion
jak będę zagranicą, gdzie jest EURO, to rozumiem, że wtedy jakby się wyświetlała inna waluta, to zawsze ustawiać, że euro tak?
Nie zawsze niestety jest to możliwe, czasami błędnie skonfigurowany terminal, pracownik nauczony wciskać 'zielony dalej, dalej' lub chociażby nacisk na pracowników aby szło po dcc - bo większy zarobek.
Praktyka często i gęsto stosowana w miejscowościach turystycznych - gdzieś nawet w necie widziałem obrazek, w recepcji hotelowej aby personel forsował dcc klientowi xD
Jak
nie do końca, powyżej limitu zbliżeniowego, jak wymaga PIN (czyli powyżej 50zł w kraju) i tak proponuje DCC