Wpis z mikrobloga

Elo #xiaomi czy redmi note 5 jest takie fajne jak mówią? Gdzie najlepiej kupić? czy jest sens dopłacać do wersji 4/64?
Do tej pory mam redmi note 3 pro i jest super ekstra wypas ;)
dzwonienie, messenger, www, foto, android auto i mail - tyle robię z telefonem

Na którym systemie one wychodzą bo na allegro są opisane i że 7.1.1 i 8.0 i 8.1?
  • 15
@Grosfeld: po cześci masz rację. Nie wart kupować kiepskich telefonów, które po roku są do niczego ;) note 3 po 1.5 roku jest 100% sprawny i jest to najepszy telefon jaki w życiu miałem - niczym nie denerwuje
@XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD: a to nie jest zły pomysł :) może mnie na kilka miesięcy odwiedzie od pomysłu a tymczasem ceny sobie pospadają ;)

wrzucałeś któryś z tych romów? hindusi mówią nitrogen. nie jestem do końca przekonany o tyle że nie jestem telefonowym geekiem, nie mam czasu i dla mnie musi to po prostu działać dobrze wszystko tu i teraz. Nie mam czasu na żonglowanie romami i sprawdzanie co się udało popsuć
@wielowitamin: od 3/4 miesięcy używam romu Cardinal os, przez ten czas może z raz zawiesił się i trzeba było restartować, tak to jestem zadowolony. Doinstaluj magiska i YouTube vanced, jeszcze apkę google camera do lepszych zdjęć i powinno być ok. Mi spokojnie na baterii trzyma 6h w górę, a tel ma już 2 lata. Nitrogen próbowałem, ale chyba bateria mi strasznie na nim leciała i zmieniłem na Cardinal.
Masz chińską wersję