Wpis z mikrobloga

@dla_zabawy: wszystko zależy od giełdy, na takim finexie i taka paczka zazwyczaj wogóle nie ruszy ceny bo są dostatecznie duze zlecenia, a jak ktoś zrobi taki zrzut na bitbayu to może znacząco ruszyć ceną, problem polega na tym, że są to zjawiska globalne, bo nawet jueżeli na bitbayu cena przez takie zlecenie spadłaby o 200-300$ lub więcej to ludzie i tak nie spanikują bo zobaczą, że na innych giełdach cena
  • Odpowiedz
@dla_zabawy: to tylko jedna z giełd na której akurat mogła wystąpić mała luka w orderbooku watpie zeby to mialo jakies duze znaczenie

jak gruby włączy bota spychacza/popychacza to możesz wystawić nawet zlecenie 200 BTC i nie bedzie to mialo zadnego wplywu, na wykresie zostanie szpilka, a bocik dalej bedzie rysowal wykres swoim tempem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
wszystko zależy od giełdy, na takim finexie i taka paczka zazwyczaj wogóle nie ruszy ceny bo są dostatecznie duze zlecenia, a jak ktoś zrobi taki zrzut na bitbayu to może znacząco ruszyć ceną, problem polega na tym, że są to zjawiska globalne, bo nawet jueżeli na bitbayu cena przez takie zlecenie spadłaby o 200-300$ lub więcej to ludzie i tak nie spanikują bo zobaczą, , że na innych giełdach cena nie spadała,
t.....n - >wszystko zależy od giełdy, na takim finexie i taka paczka zazwyczaj wogóle...

źródło: comment_O7UzXcnwTFOj7pClGSIswOovZh61tol5.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@DzikiNick: skoro mówisz , że te zrzuty nic nie robią to czemu Whalepanda , trustnodes i inni pisza o wpływie tego zrzutu na rynek ? Też nie jest to dla nich oczywiste ? Podejrzewam , że mają mniejsza wiedze od ciebie, powinieneś ich ośiwecić i wyprowadzić z błędu
  • Odpowiedz
@theromanpolan: a co oni takiego zrobili, że są takimi "eksperami" XD, przedstawiając argument, że coś stało się w taki a nie inny spsób bo "oni" tak powiedzieli świadczy o tym, że tak na prawdę brak ci argumentów
  • Odpowiedz
ja też mogę sobie założyć jakiś fanpage i zyskać przytym na wiarygodności ale mie na prawdę nie przeszkadza to, że w cudzych oczach wypadam mało wiarygodnie bo ja nikogo do niczego nie mam zamiaru przekonywa
@theromanpolan:
  • Odpowiedz