Wpis z mikrobloga

#amazon #heheszki #humorinformatykow #ofertapracy #szczecin

https://www.pracuj.pl/praca/it-support-engineer-m-f-szczecin,oferta,5999013

Jesteśmy pionierami.

xD

osoba zatrudniona na stanowisku IT Support Engineer być może będzie musiała pracować w ciasnych pomieszczeniach, pustkach podpodłogowych o > wysokości ok. 1,2 m lub wewnątrz centrali wentylacyjnych,

Czyli szukamy człowieka do ciągnięcia kabli.

podnoszenie ciężarów o wadze do 40 kg,

I przy okazji magazyniera ( ͡° ͜ʖ ͡°)

dbanie o czystość i prace konserwacyjne

Sprzątaczki?

praca na wysokościach i podwyższonych miejscach

Alpinisty?

Ale żeby móc targać 40kg trzeba mieć

Wyższe wykształcenie informatyczne/teleinformatyczne

Wiadomo, że w IT czasami trzeba się ubrudzić ale przegieli xD

• 7
  • Odpowiedz
@mbielejewski: raczej nie magazyniera czy sprzataczki, wydaje mi sie ze np jak masz zamontowac nowy switch to najpierw ciagniesz kabla, wiercisz dziury itd, potem po tym sprzatasz. A switch tez swoje wazy. a praca na wysokosci to juz praca na zwyklej drabinie, bo od 1 metra nad podlozem ;)
  • Odpowiedz
@mikkeboss: raczej chodzi o połozenie trasy, co mogą ważyć. Ale samemu tego się nie robi, a bhp zabrania podnoszenia powyżej 30kg xD?

Ciężar przedmiotów, które mogą być przenoszone przez jedną osobę jest ściśle określony. Stosownie do § 13 ust. 1 r.b.r.p.t. masa przedmiotów podnoszonych i przenoszonych samodzielnie przez pracownika nie może przekraczać 30 kg przy pracy stałej oraz 50 kg przy pracy dorywczej.

ja bym zgłosił do pip :D
  • Odpowiedz
Ciekawe jak to udowodnić xD „Udokumentowana umiejętność działania w sposób samodzielny w sytuacjach stresowych, która pozwoli skutecznie godzić wiele zadań”
  • Odpowiedz
  • 1
@mbielejewski
@Tytanowy_Lucjan
Jeżeli chodzi o oddział w Sosnowcu to ja slyszalem z kolei większą paranoje (kilka źródeł). Podobno z tymi 40 kg chodziło o to ze moga cie delegowac do prac magazynowych jezeli nie masz co robic aktualnie (czyli udaje cokolwiek xD) a stawki to 2400 netto. Kilkukrotnie to słyszałem wiec cos moze jest na rzeczy. Same ogłoszenia dziwnym trafem wisialy wyjatkowo dlugo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@apoo: Ja mówię o Szczecinie, a te 40 kg to nie na jedną osobę tylko w parze. I żaden z nich nie chodzi na magazyn. Jak nie ma roboty to się sami sobą zajmują i nikomu to nie wadzi.
  • Odpowiedz