Wpis z mikrobloga

@FlasH

ale jeżeli mam wybierać pomiędzy skrajną tolerancją i skrajną nietolerancją, to wolę jednak to pierwsze.

A wolisz kapitalizm od socjalizmu? Bo przecież tylko w komuniźmie toleruje się każdego nieroba. Nacjonalizm to w pewnym sensie kapitalizm tylko że nie pomiędzy jednostkami a pomiędzy wspólnotami zwanymi narodami.
  • Odpowiedz
@SkorpionX: Ludzie postrzegają świat przez pryzmat swoich postaw i doświadczeń. Jeżeli na co dzień kieruje tobą niechęć do innych, zawiść i chęć rewanżu, to będzie ci się wydawało, że wszyscy są tacy.
Nikt nie lubi być kontrolowany, ale jeżeli jesteś typem, który za każdym razem wynosi coś z pracy - choćby dla satysfakcji - to żyjesz w przekonaniu, że wszystkich trzeba kontrolować, bo każdy coś wynosi. Stąd ta potrzeba trzymania
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: Wybacz, ale nie rozumiem co chciałeś napisać. Spróbuj po polsku.
Z tego co się domyśliłem wynika, że naczytałeś się jakichś bzdur na nczas albo podobny gównoportalu.
  • Odpowiedz
@FlasH: może być i tak, jak mówisz. Generalnie przykre jest to, że obecnie obie te skrajności zamiast żyć chociażby ideologiami, jak kiedyś, zajmują się jedynie robieniem bydła. Kiedyś kończyło się to krzywdą ludzką ale wynikało z głębokich przekonań. Teraz kończy się tak samo ale dla samej przyjemności poczucia przynależności do stada chyba. Oni strasznie potrzebują społecznej akceptacji, a ktokolwiek im ją da jest dla nich wodzem.
  • Odpowiedz
@FlasH

Nie to moje własne przemyślenia. Nue zwykłem czytać żadnych politycznych gównoportali ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Po prostu wg mnie z kilku doktryn polityczno-ekonomicznych czyli kapitalizmu nacjonalizmu komunizmu najbardziej sensowny jest ten drugi bo jako jedyny nie niszczy tradycji rodzinnych itp.
  • Odpowiedz
@FlasH

A z tym kapitalizmem to trochę źle to sformułowałem. Bardziej chodziło o pokaznie że tu tak jak i w kapitaliźmie przegrywają słabsi i mniej sprytni tylko że w tym wypadku są to narody.
  • Odpowiedz