Wpis z mikrobloga

@sosiek90: a to nie jest tak, że producenci mają narzędzie typu "uruchom i czekaj aż uruchomi się ponownie"? nie pamiętam żebym w ciągu ostatnich kilku lat robił inny update
  • Odpowiedz
@sosiek90: Ważna jest płyta główna, a nie Windows, skoro tego nie wiedziałeś, to właśnie poradnik w stylu "kliknij prawy przycisk myszki" jest dla Ciebie, serio. Aktualizacja BIOSu jest ważna, jak coś pójdzie nie tak to sam raczej tego nie naprawisz (chodź to też od płyty zależy).
  • Odpowiedz
@sosiek90: proponuję trzymać się starej dobrej zasady, która nigdy nikogo nie zawiodła - jeśli komp działa poprawnie to nie aktualizuj BIOSu.
  • Odpowiedz
  • 0
@sosiek90. Pobierasz bios ze strony producenta. Następnie zależy jaki aktualizator jest tego biosu, może być taki ze w Windowsie pobrany plik włączasz i on sam resetuje komputer i robi wszystko, ale może być taki ze pobierasz, wchodzisz w bios, wybierasz plik i robi się.
  • Odpowiedz
@MaddoxX1911: @s3b4: @Goglez: @sp0q: @krykoz:

Panowie. Oczywiście nie chcę tego robić bez przyczyny. Czasami komp włączy mi się za pierwszym razem, czasami za 15. Gdy go odpalam, to na monitorze jest napisane, że nie widać DVI i monitor się wyłącza. Czytałem o tym sporo i jest to albo grafika, która u mnie jest w porządku, albo płyta główna i właśnie wyczytałem w
  • Odpowiedz
@sosiek90: A jest tak od zawsze czy miało swój początek? Bo jeśli zaczęło się chrzanić z powietrza to raczej update biosu nic nie zdziała. No ale jeśli istnieje podejrzenie, że mobo i tak jest na śmietnik to można się bawić.
  • Odpowiedz
@sp0q:

Ogólnie komp działa bardzo sprawnie, tylko jest problem, żeby czasami go włączyć (wspomniany DVI). A sam problem wziął się z dupy i nagle... :(
  • Odpowiedz