Aktywne Wpisy
whitewolfik +228
Po ponad dziewięciu latach sąd wydał postanowienie w sprawie wniosku o służebność drogi koniecznej, złożonego przez sąsiada przeciwko mnie, gminie, i jeszcze jednemu sąsiadowi.
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
Na ogłoszeniu postanowienia byłem tylko ja i wnioskodawca.
Nie było żadnych niespodzianek. Sąd zasądził drogę konieczną o szerokości 8m przez 2 działki gminne i pole mojego sąsiada w kształcie pokrywającym się z planem zagospodarowania przestrzennego. Za pierwszą działkę gminną nie sąd zasądził opłaty, za działkę, którą niedawno sprzedałem
kotka-a 0
Dzisiaj wyjeżdżając z ulicy spokojnej w warszawie, cudem nie doszło do kolizji między moim autem, a autem które zjeżdżało z ulicy okopowej.
Jest to bardzo wredne skrzyżowanie, ponieważ lewa strona jest zasłonięta murem, więc wyjątkowo łatwo o niebezpieczne sytuacje - z 3-pasmowej okopowej rozpędzone auta zjeżdżają w spokojną prosto do stacji. Sytuacja jak na zdjęciu, skupiłem wzrok na rogu muru wcześniej upewniając się czy na skrzyżowaniu nie ma pieszych. w ostatniej chwili zorientowałem się że jadę wprost na auto, ale zanim zdążyłem mocniej docisnąć hamulec auto to zjechało z mojego toru jazdy - ułamek sekundy a doszło by zapewne do kolizji.
Prosił bym o analizę tej sytuacji, Kto w przypadku kolizji byłby sprawcą? Może warto zgłosić do ZDM potrzebę zmiany organizacji ruchu w tym miejscu?
Będzie mi się trochę spokojniej spało, acz pewnie ubezpieczyciel i tak by nie pokrył strat ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dzięki!