Aktywne Wpisy
Beesly +4
Jest tu ktoś, komu udało się wyleczyć chrapanie? Jak do tego doszliście?
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
Mój niebieski tak chrapie, że odkąd urodził nam się bobas śpimy w osobnych pokojach bo stary nas budzi chrapaniem xD dopóki nie mieliśmy dziecka spałam w stoperach, no ale teraz nie mogę ze względu na dziecko, wiadomo. No i męczy nas to osobne spanie już ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powiedzcie proszę czy udało się komuś z
NieUmiemSalta +33
Jak doszło do tej katastrofy
Nowelizacja ustawy o IPN została w zasadzie bez zapowiedzi wprowadzona do porządku obrad minionego posiedzenia Sejmu i błyskawicznie przegłosowana. W Senacie mieliśmy się nią zająć w połowie lutego. Tymczasem została wprowadzona w ostatni dzień stycznia i w nocy przegłosowana.
Ponieważ sytuacja dyplomatyczna i wizerunkowa Polski stawała się coraz trudniejsza, zaproponowaliśmy na Konwencie Seniorów, aby nie wprowadzać tego punktu pod obrady i poczekać do połowy lutego. Wskazywaliśmy na poważnie rysujący się konflikt z Izraelem i światowymi organizacjami żydowskimi, a w konsekwencji i z USA. Ten apel ponowiliśmy na posiedzeniu plenarnym. Mówiłem, że trzeba stworzyć przestrzeń dla działania rządu.
Jednak ustawa miała za zadanie zapewnić konsolidację wewnątrz PiS i dlatego nikogo nie słuchano. Podjęto błyskawiczne działania ze względu na wewnętrzną grę polityczną ze skrajną prawicą. PiS chce utrzymać przy sobie elektorat skrajnie nacjonalistyczny. Dotyczy to także tzw. środowisk kresowych, które działają jak ziomkostwa. Z tego powodu przystąpiono do pracy nad nowelizacją ustawy.
W kierownictwie PiS informacje o międzynarodowej krytyce Polski wywołały duże poruszenie. Ale z drugiej strony przestraszono się konsolidacji i radykalizacji skrajnej prawicy, która może stworzyć ośrodek polityczny na prawo od PiS. Dlatego podjęto paniczne działanie i przepchnięto ustawę nocą przez Senat.
Wysunięta obecnie propozycja polsko-izraelskiej grupy konsultacyjnej jest spóźniona. Ustawa jest już przecież uchwalona.
Wysłuchałem stonowanego wystąpienia premiera Morawieckiego. W tle pojawiła się znowu flaga Unii Europejskiej. Ale jego wystąpienie jest spóźnione i nie zmieni obecnej dramatycznej sytuacji, w którą PiS wprowadził Polskę.
#neuropa #4konserwy #polityka #germandeathcamps #dobrazmiana #dyplomatolki
Komentarz usunięty przez autora