Aktywne Wpisy
Majkkelo +3
Ktoś mi wytłumaczy ten fenomen i zachwyt nad tym kanałem ? Serio nie macie swojego życia i każdy ruch najebusa sprawia wam tyle "xD". W mojej opinii skończy się to nieszczęściem, raz można się pośmiać, ale kogo to rajcuje tygodniami ? #danielmagical
Adammmo +33
Mirki wybaczcie zielone konto, śledzę wypok od lat, ale pierwszy raz sam muszę coś napisać. Mamy problem z sąsiadami w kamienicy.
Dziewczyna wykonując adaptację poddasza w 2012 roku nie uzyskała zgody od sąsiadów, aby przyłączyć się do istniejącej instalacji elektrycznej. Każdy z sąsiadów życzył sobie za to po kilka tysięcy, dlatego złożyła pismo do ENEA, aby wykonać pion instalacji samodzielnie. Od parteru, aż do siebie, na samą górę.
Dostała zgodę i tak
Dziewczyna wykonując adaptację poddasza w 2012 roku nie uzyskała zgody od sąsiadów, aby przyłączyć się do istniejącej instalacji elektrycznej. Każdy z sąsiadów życzył sobie za to po kilka tysięcy, dlatego złożyła pismo do ENEA, aby wykonać pion instalacji samodzielnie. Od parteru, aż do siebie, na samą górę.
Dostała zgodę i tak
#neuropa #polityka #bekazlewactwa #bekazprawakow
Wybiórcze wrzutki jak powyższa nie zaprzeczą zbrodniom komunizmu, a żeby próbować jeszcze ocieplać wizerunek komunistów i stawiać ich w opozycji do strasznych neonazistów to już naprawdę trzeba mieć coś z czerepem.
Nie promują Stalina ani nie odnoszą się do stalinizmu. Faktem jest, że wybielają Fidela Castro. W przypadku
KPP to nie jedyne "źródło" komunizmu w Polsce. Poglądy typu "komunizm tak, wypaczenia nie" są powszechne wśród młodego skrajnego lewactwa, co jest bardziej niepokojące i żenujące, niż leśne dziadki wspominające Gierka.
Poza tym, co to jest do cholery demokratyczny komunizm?
@troglodyta_erudyta: tego nie wiem. Dla mnie to brzmi raczej jak jakaś abstrakcja i nie wiem o co im chodzi z tym komunizmem, ale cała ta komunistyczna gazetka wygląda raczej komicznie. Jakaś grupa emerytów z PZPR robi sobie gazetkę o Gierku, PRL i ideach swojej młodości. Naprawde oni nie planują przejmować władzy i mordować miliony ludzi. Jest to coś zupełnie odmiennego od Winnickiego,
http://natemat.pl/160569,lewicowi-ekstremisci-maja-sie-u-nas-dobrze
Pierwszy z brzegu artykuł i nawet nie prawackie źródło ( ͡° ͜ʖ ͡°) jest głównie o KPP, ale nie tylko.
Założę się, że na zamkniętych imprezach podobnych organizacji może dochodzić do podobnych ekscesów, tyle że z wychwalaniem komunizmu, ale nikogo to nie interesuje, skoro Che Guevara na koszulkach nie przeszkadza większości społeczeństwa.
@troglodyta_erudyta: CO. Komunizm sam w sobie nie jest zbrodniczy. To jest kwestia tego, czy rządzi Stalin, czy taki Xi Jinping.
To pokaż mi kraj, w którym zainstalowano komunizm dobrowolnie, z nieprzymuszonej woli narodu i w którym nie dochodziło do zbrodni.
Jakimś dziwnym trafem nigdzie to nie wyszło i zawsze dochodziło do zamordyzmu. Hm, może dlatego, że komunizm jest antydemokratyczny w swojej naturze?
#!$%@? "komunizm tak, wypaczenia nie" widzę wciąż w modzie.
@troglodyta_erudyta: Istnieje jakiś kraj, w którym nie dochodzi do zbrodni?
Jestem antykomunistą, powiedzmy liberałem, ale weź nie rób #!$%@? z logiki. Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora pt. "Stalinizm, KRLD i podobne". Poczytaj i pooglądaj o dzisiejszych Chinach, a mocno się zdziwisz. Zwłaszcza, że te "komuchy" gospodarczo już są numerem 1 na świecie, lądują łazikiem na ciemnej stronie Księżyca i może jeszcze kilka pokoleń minąć,