Aktywne Wpisy
robert5502 +539
Przypominam o letniej akcji "heder" Zglaszamy chamów!
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
przyrząd żniwny czyli tak zwany heder ma dostosowaną szerokość do możliwości kombajnu zbożowego. Zbudowany jest z systemu tnącego, nagarniającego oraz wciągającego, ścina kłosy wraz ze słomą, która później jest odseparowana i cięta przez rozdrabniacz słomy lub pozostawiana w pokosie za kombajnem.
Jazda z tym po drogach publicznych jest zabroniona. Mandat moze wynosić nawet 5k. Widzisz kombajn z hederem, nie zjeżdżaj na bok. Nie ustępuj drogi.
Salido +208
Minął 11. (z 73) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
69 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 8 wypadków śmiertelnych w których zginęło 8 osób.
65 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
69 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
Przeglądając najciekawiej wygląda MegaPensja zdrapka za 10zł - cały czas 2 x 550 000 złotych w grze. Patrząc tylko na pulę przeznaczoną i pozostałą do wygrania sprzedano 60% zdrapek.
W bliźniaczej zdrapce GigaPensja(za 20zł) już dwie główne wygrane po 1mln zostały odebrane więc nie ma co grać ;)
Ciekawe ile tej MegaPensji zostało jeszcze w sprzedaży. Szukając "500 w Banku" widziałem, że tych zdrapek też została już końcówka. Wykupiłem w 4 punktach ostatnie 20 sztuk.
Strona lotto tej zdrapki: http://www.lotto.pl/zdrapki/lista/mega-pensja-406
ponad 24 000 000 zł przeznaczone na wygrane.
Aktualna(2018-01-18) pula na wygrane : 9 518 720 złotych
2 x 550 000 złotych
4 x 10 000 złotych
47 x 1 000 złotych
346 x 500 złotych
Jaka opinia bardziej obeznanych wykopków? @Nutaharion ?
#lotto #wykopskubietotalizatora #zdrapka #megapensja
Ja bym z większymi zakupami się wstrzymał. Niech ludzie wykupią jak najwięcej to jeżeli przez dłuższy czas nadal nic nie padnie to zorganizujemy na nią polowanie.
Na razie nadal za dużo nakładu żeby uznać ją za naprawdę interesującą :/
Zajebista robota, jakby coś sie kolejnego nowego szykowało, to prośba o info tak z 2 tyg. wcześniej ;) wtedy więcej ludzi będzie brało udzial i kto wie, moze ktoś z wykopu coś wygra. :D
Na stronie internetowej zdrapki jest info że
Aktualna(2018-01-18) pula na wygrane : 9 518 720 złotych
Z tego policzyłem % bo powinno się to równomiernie rozkładać. Tak mi się przynajmniej wydaje :)