Wpis z mikrobloga

#uk #derbyshire Pracuje ktoś może w fabryce Toyoty w Derby w Uk. Jak tak to napiszcie czy spoko tam jest. Czy dobrze traktują PL itp. Bo nie wiem czy jechac na rozmowe.
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tinger90: Zalezy co kto lubi, ale praca gdzies na lini, wiec bardzo monotona i w bardzo duzym tempie. Jedno auto zjezda z lini co 64 sekundy. Zero #!$%@? i przerwy na dzwonki jak w szkole. Plusy to napewno dobra kasa - rocznie podstawa to ok 25kf, a z overtimami napewno gdzies ok 28k na rok(czyli grubo ponad 400f na reke na tydzien). Kolejnym plusem sa 3 przerwy na 8 godzin
  • Odpowiedz
@lekkonieobecny: @Tinger90:
25-28k rocznie to dobra kasa? XD i to jeszcze zapieralajac? Bez jaj. U mnie na wejsciu i przed przyuczeniem do pierwszej maszyny dostajesz wiecej. I zadnego gonienia. Tez automotive fabryka. A przy okazji to land rober/jaguar tez niezle placi i michelin z tego co slyszalem tez.
  • Odpowiedz
@dob3k: dobra w sensie, ze nie potrzebujesz kwalifikacji zadnych, a zarabiasz lepiej niz w 80% innych takich miejsc, takze ochlon bo, ze dostajesz 30k za stanie przy maszynie cnc to nie jest jakies niebo.
  • Odpowiedz
@lekkonieobecny: Nie pracuje na cnc i nie dostaje 30k. Napisalem ze fabryka automotive i napisalem ze osoba zaczynajaca bez przyuczenia i kwalifikacji, prosto z ulicy wiecej dostaje niz te 25-28k rocznie.
Nie spinam sie ani nie chwale. Po prostu stwierdzam ze 25-28k rocznie to co najwyzej srednia/przecietna kasa a nie dobra.
  • Odpowiedz
@dob3k: no to poczytaj sobie statystyki jak te 28k wyglada na zbiorze pracownikow niewykwalifikowanych i potem jeszcze raz sprobuj ocenic czy to dobra kasa czy nie. Przy pominam ci, ze srednia uk to ok 29k na rok
  • Odpowiedz
@lekkonieobecny: To nie jest dobra kasa na produkcji, a juz na pewno nie automotive. Ja na spozywce wyciagam 31K pracujac dla szanowanej firmy, praca prosta ze mozna psa do tego wytresowac. Normalni operatorzy tu dostaja 29 na start bez skilla. Dobrze ci @dobek radzi, poszukaj innego miejsca.
  • Odpowiedz