Wpis z mikrobloga

Czy to już koniec podwyżek cen ubezpieczeń? Pierwszy raz od czterech lat mam nie wyzszą a niższą składkę na komplet OC i AC. Dwa lata temu kosztowało na ten sam samochód 2k pln, rok temu 3k pln a teraz 2.5k pln, szkód cały czas brak. Spadło AC, OC praktycznie tyle samo co rok wcześniej.

Co ciekawe wynika to zapewne z brania kompletu ale w drugim samochodzie z silnikiem o 1.5 litra mniejszym OC kosztuje mnie 20 pln więcej niż przy tym większym, może w końcu skończyło się bezsensowne naliczanie wyższego OC od wyższej pojemności. Szkoda tylko że tyle lat trzeba było płacić dodatkowo bo 'uu panie duży silnik to na pewno szkodowy'.

#oc #ac #ubezpieczenia
  • 4
  • Odpowiedz
@xetrov: widocznie "wskoczyłeś" na większe zniżki, bo podwyżki nadal są odczuwalne przez klientów
jak chcesz, to mogę przeliczyć Ci pakiet OC+AC w kilku towarzystwach, może wyjdzie taniej niż masz :) zapraszam na PW
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: podobno właśnie nie, ani wiek, ani staż czy posiadanie prawa jazdy nie mają znaczenia w tym roku w moim przypadku. Już podpisałem umowę, w tym roku nie mam kompletnie czasu na załatwianie tego więc jak tylko dostałem propozycję niższą niż 3k to wziąłem bo to i tak całkiem tanio.
  • Odpowiedz