Aktywne Wpisy
suleD +247
Nienawidzę Rosji. Jedyne co świat zawdzięcza temu wrzodzie na dupie świata to śmierć, gwałty, głód, choroby, bieda, zniszczenie, przemoc, rozbijanie społeczeństwa. #ukraina
Igrekpl +94
Po półtora roku od założenia mojego 125L akwarium, choroba zaczęła postępować, i właśnie w mieszkaniu zameldował się drugi baniaczek o pojemności 400L ( ͡º ͜ʖ͡º) wrzucę zdjęcia jak będzie gotowe :D #akwarystyka
tl;dr: Co zrobić z wujkiem (?byłym?) alkoholikiem który jest na utrzymaniu moich rodziców?
Moja mama utrzymuje brata – alkoholika, który nadal lubi machnąć kilka piw dziennie ale nie upija się do nieprzytomności i nie bywa (jak kiedyś) agresywny. Mama ma już dość ale nie chce wyrzucać go na ulicę, bo wiadomo - brat. Kiep (imię zmienione mieszka w domu moich rodziców, którzy zaproponowali mu pomoc po tym jak wyrzucił go z domu jego brat – też mój wujek z którym kłócił się kilkanaście lat. Rodzice nie spodziewali się że wujek alkarz zostanie na tak długo. W skrócie co się dzieje w domu:
1. Kiep nigdzie nie pracuje, nigdy nie odprowadzał żadnych składek więc nie należy mu się renta ani emerytura. Jest po 50tce
2. miał pomagać w remontach i w ogóle w domu ale ma dwie lewe ręce plus jest leniem więc nici z tego. Spędza czas grając w pasjansa. Czasem zimą woził drewno. Ale to zajęcie na godzinę raz w tygodniu
3. nawet gdyby nie był leniem niezbyt może się zatrudnić. W tym roku przeszedł jakąś operację na nogę i kuleje. Wcześniej nie miał nawet ubezpieczenia. Oczywiście mama wszystko załatwiała
4. nie dokłada się do niczego, mama po nim sprząta i gotuje mu i naprawdę widać że ma tego dość
5. w moim domu rodzinnym nigdy kłótni nie było. Teraz rodzice kłócą się, często o niego, mam jest poirytowana. Ta sama sytuacja miała miejsce w domu drugiego brata mamy u którego Kiep wcześniej mieszkał. Ciocia miała dość w domu Kiepa który nie miał szacunku do niej i jej dzieci
6. Kiep został kilka razy przyłapany na kłamstwie kiedy próbował zwalić winę na mojego tatę za coś co zrobił sam. Siostra, która mieszka jeszcze z rodzicami mówi że stąd bierze się większość kłótni. Wujek nastawia rodziców przeciw sobie
7. śmierdzi
8. jak przyjeżdżam do domu rodzinnego w odwiedziny pilnuje mnie, traktuje mnie jak złodziejkę i liczy ile zjadam ( ͡° ʖ̯ ͡°) mimo że robię rodzicom zakupy
9. kiep 20 lat temu oddał dwie córki do domu dziecka – więc wcale mi go nie żal, nie jest dobrym człowiekiem i wujkiem nigdy mi nie był, wręcz przeciwnie
10. wyrzucenie go na ulicę nie wchodzi w grę. Córki tez mu nie pomogą. Nie chcą utrzymywać kontaktu
11. atmosfera w domu nie jest idealna. Rodzice ciężko pracują i fajnie by było żeby mieli ułożone życie na emeryturze zamiast użerać się z alkarzem na stare lata
12. czy jeśli udowodni się że wujek jest nieporadny życiowo może on liczyć na jakąś rentę? Moim zdaniem może być lekko cofnięty w co nikt mi nie wierzył.Nie zna wartości pieniądza, ma małe pojęcie o życiu, zawsze był na czyimś utrzymaniu. Wiem tylko że w szkole ledwo sobie radził i w dzieciństwie przeszedł koklusz. Wieloletnie picie też robi swoje
Mama ma sporo rodzeństwa. Myślałam nad tym by całe rodzeństwo składało się na ośrodek w którym ten mógłby mieszkać
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
ANONIMOWE NA FACEBOOKU: https://facebook.com/anonimoweproblemy