Aktywne Wpisy
mefju1 +1145
Drodzy wykopowicze.
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
W dniu 29.07.2024 w godzinach wieczornych (około 22) w moim mieście Sierpc (09-200) doszło do MORDERSTWA. Człowiek chory psychicznie (~39 lat) zadźgał mojego wujka zadając mu ponad 20 ran kłutych nożem. Sprawca był leczony psychiatrycznie, przebywał w ośrodku zapobiegania zachowaniom dyssocjalnym w Gostyninie. Ostatnio po wyjściu ze szpitala zaatakował nawet swojego ojca nożem, który mimo namowy komendanta o złożeniu pozwu o ubezwłasnowolnienie nie złożył od razu. Stanowił on zagrożenie dla
Meregle +59
FC Sankt Gallen (Szwajcaria) - Śląsk
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?
Brendby (Dania) - Legia
Bodo/glimt (Norwegia) - Jaga
Trnava (Słowacja) - Wisła
Na papierze to są 4 #!$%@?
Wyścig 1 w grupie Pro wygrał... Itsnotme!
http://managerdc7.rackservice.org:50915/sessiondetails?sessionid=3608
Wyścig 2 w grupie Pro wygrał... czax!
http://managerdc7.rackservice.org:50915/sessiondetails?sessionid=3609
Wyścig 1 w grupie Semipro wygrał... Pan Marian!
http://managerdc7.rackservice.org:50175/sessiondetails?sessionid=2778
Wyścig 2 w grupie Semipro wygrał... Haku!
http://managerdc7.rackservice.org:50175/sessiondetails?sessionid=2779
Wyścig 1 w grupie Am wygrał... Spayk!
http://managerdc7.rackservice.org:50456/sessiondetails?sessionid=108
Wyścig 2 w grupie Am wygrał... n3go!
http://managerdc7.rackservice.org:50456/sessiondetails?sessionid=109
Gratulacje (wyniki spisane z s/ptrackera - może niedokładne)!
Jak Wasze wrażenia? Poniżej tradycyjnie kilka słów ode mnie.
Prekwalifikacje
Takich prekwalifikacji w ACLeague jeszcze nie było! Mój pierwszy tydzień wyglądał tak: jednego dnia 10-15 miejsc w górę, na drugi już 15-20 w dół. I tak codziennie. Ścisk niesamowity. Po serii prób wypracowałem pasujący mi setup i parę razy wskoczyłem nawet w pierwszą trzydziestkę. W końcu sytuacja się ustabilizowała, udało mi się regularnie poprawiać wynik z theoretical bestem gdzieś w pierwszej 30... ale i tak spadałem jedno czy dwa miejsca. Nowe PB tak często padać nie chciało. Dopiero w ostatnią środę poziom podskoczył tak, że nawet gdybym wykręcił swój TB to byłbym poza Pro, a w ostatnich godzinach był taki tłok, że P/Stracker zaczął nie wyrabiać. Ostatecznie zdobyłem pewne miejsce w Semipro i pozycję 46 (sukces, patrząc na poprzedni sezon, w którym w R1 walczyłem o wejście do Am i w prekwali byłem dopiero 67 na 95 osób). Tym razem poprawne czasy wykręciło aż 121 zawodników, a do sezonu zapisały się 142 osoby - rekordy! Aż czterdziestu sześciu zawodników Pro i Semipro zmieściło się w przedziale jednej sekundy! Najlepsze okrążenie wykręcił @Bayer aka ItsNotMe, a najbardziej pracowity był @Miszelek, który zrobił ponad tysiąc okrążeń (w teorii około 28 godzin w pędzie na torze), w tym jakieś 600 pomiarowych.
Trening i kwalifikacje
W trakcie prekwalifikacji na osobnym serwerze kilka razy były rozgrywane krótkie wyścigi próbne, w których działo się wiele. Niezwykle ciasne prekwalifikacje i kilka sesji wyścigów próbnych pokazały, że w czwartek można spodziewać się walki zderzak w zderzak, bok w bok non stop... oraz incydentów sponsorowanych przez debiutantów. W Semipro dużo nazwisk znanych z Pro poprzedniego sezonu. Dobrze by było gdybym wzorem prekwalifikacji znalazł się na starcie gdzieś w połowie. Tylko kwadrans na kwalifikacje, a na torze tłoczno. Dramat w czterech odsłonach: spotkanie z betonowymi oponami, strzał w tyłek na zjeździe do pitów, tłok i ostatecznie tylko 20 miejsce.
Wyścig 1
Dramatu ciąg dalszy. Na L1 zahaczyłem kogoś o tył, ktoś uderzył mnie po T3 tak, że całkiem obróciło. I zostałem prawie ostatni. Ktoś wraca na tor wprost pod moją maskę. Potem jeszcze wpadłem w poślizg na najdłuższym łuku, akurat gdy obok był Real. Kontakt, wyspinowałem i zostałem zupełnie sam. Przepraszam poszkodowanych. Potem trochę gonitwy za ogonem, ktoś wypadł z toru, ktoś miał karę przejazdu. W końcówce trochę walki i P2P w pogotowiu. Na mecie dopiero miejsce 25.
Wyścig 2
Czy może być jeszcze gorzej? Może. Tracker zrobił sobie przerwę. Na pierwszych zakrętach taki ścisk i przepychanki, że przed T4 byłem już cały poobijany. I gdzie ci kierowcy tak się spieszą? Za ostatnim zakrętem ktoś leci w poprzek toru, w ogóle nie ogarnąłem sytuacji i potężne zderzenie. Po pięciu minutach dostałem jeszcze taki strzał w tyłek, że zakręciło mną kilka razy i zostałem całkiem ostatni. Potem gonitwa. Ktoś wypada za tor, ktoś ma karę przejazdu i awansuję. Kilka ostatnich minut to nieustanna walka i zbawienie przez P2P. Są emocje! Na mecie jestem 23. No słabo. To wrzucam na patelnię bigos i czekam na wątek ze zgłoszeniami incydentów.
O ciszy radiowej w czasie kwalifikacji i wyścigu niestety chyba mało kto słyszał...
Dzięki za wyścigi! Do zobaczenia w kolejnych!
#acleague #simracing #assettocorsa
W drugim wyścigu ktoś postanowił wyjechać z pobocza mi prosto pod koła, a następnie chyba wyszła ta osoba z serwera. Będzie powtórka to się okaże komu się nudziło w czasie wyścigu Semipro.
R1: Pozytywnie nastawiony do wyścigu, dostaję strzał w tyłek na T1, spadam na 11 miejsce no i zaczyna się zabawa... tu ktoś uderzył, tu ktoś zepchnął itd. Pewnie sam nie jestem bez winy ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ciężko mi było znaleźć tempo w tym zamieszaniu, ostatecznie P15 i wyścig
R1: Wyścig dla mnie w miarę spokojny poza jednym cmoknięciem mnie w tyłek na hamowaniu do T7 przez co straciłem dwie pozycje. Skończyłem ostatecznie na P8.
Q. Prawie całe kwalifikacje nie mogłem skleić kółka (głównie przez tłok) i byłem w połowie trzeciej dziesiątki. Na moje szczęście na ostatnim pomiarowym kółku udało się zrobić PB i wskoczyć na 11-tą pozycję.
R1. Najlepszy wyścig w moim życiu. Między drugim a piętnastym okrążeniem różnica mojego najlepszego i najgorszego okrążenia wynosiła poniżej 0.3s! Ogólnie bardzo spokojny i przyjemny wyścig.
R2. Po dobrym starcie z drugiego pola, nie mogłem utrzymać rytmu oraz tempa. Później były drobne błędy które kosztowały mnie dwie pozycje. W pewnym momencie zrobiło się niezwykle ciasno i dwa razy dostałem niezłego strzała. Po tym straciłem kilka pozycji, koncentracje i
PRO Q: zdecydowanie wyzej niz oczekiwalem, jesli dobrze pamietam 14 poz w PRO to niemal jak zyciowka. No i pokonanie @TheSznikers w Q haha!
PRO R1: start spokojny oczywiscie jak pewnie kazdy z P2P bo nie ma co stac w miejscu. Pierwsze zakrety mega ciasno ale jakos sie udaje w calosci wyjsc na prosta. Pozniej troszke obrony ale ostatecznie trace jakies tam pozycje. Pozniej stabilne calkiem niezle jak na moj skill tempo i dopiero w koncowce dopadl mnie mozolnie odrabiajacy straty @MrKubool. Ostatecznie konczymy nasza walke moim lekkim spinem ale mialem jakies 5 sek przewagi na @shogel wiec spokojnie utrzymalem
@Miszelek: @ACLeague za to chciałbym się sam zgłosić
Co do wyścigu z mojej perspektywy i @manix93 mega solidnie no i tyle zajebistych walk, TTaczki moim zdaniem są spoko, ciągle walka bok w bok (ʘ‿ʘ)
No nic