@LosB: http://shipcomrade.com/captcalc/1010000000100000000001000000101119 1 pkt - Cel priorytetowy - Des Moines jest jednym z groźniejszych okrętów w grze, więc jak tylko jest wykryty leci focus fire, orientując się co się dzieje na mapie i wiedząc ilu graczy do nas celuje możemy się odpowiednio ustawić, by minimalizować uszkodzenia. 1 pkt - Ekspert w ładowaniu - przy przeładowaniu głównej baterii rzędu 4.8 sekundy zmiana rodzaju pocisków jest szybka, ale gdy mamy za kapitana Stevena
@system_shock: Mógłbyś pisać co te ulepszenia robią, bo tak po numerku ciężko ogarnąć xD
Anyway, IMO lepiej na DM nie brać reload moda i expert marksman - zamiast tego adrenaline rush i range mod. Dlaczego? Adrenaline rush częściowo ci reload mod zastąpi, a jak masz <50%HP to daje większy bonus (o ile dobrze pamiętam, nie jestem tego w 100% pewny), a ekstra zasięg pozwoli ci spamować z dystansu pancerniki. Które na
@Eau-Rouge: zgoda, tylko to po prostu nie mój styl gry. Bardziej tu widzę Henry IV w tej roli. Pewnie, ze można sobie nabijać eleganckie dmg na bbkach, ale wpływ na bitwę (w porównaniu do niszczycieli) mają marny. Nikogo nie zachęcam do takiego buildu, u mnie jednak się sprawdza i warto znać taką możliwość. :)
@system_shock: Ale czasem ciężko jest coś innego zrobić niż spamować HE z dystansu. Albo, jest to bardzo ryzykowne. Z większym zasięgiem masz po prostu więcej opcji co możesz robić. A ze stockowym zasięgiem DM to taki trochę one trick pony.
A różnica w reloadzie jest na tyle mała na DM, czy z modułem czy bez, że z reguły i tak nie robi to większej różnicy.... dopóki nie spamujesz ciągle HE w
@Eau-Rouge: jeśli jest ciężko zrobić coś innego to pozycja okrętu jest zła. A widziałeś jak się nim kara pancerniki z bliska? Zamiast klepać przez dłuższą chwilę z daleka, gdy rywal wciąż ma szansę wymanewrować sputniki ( ͡°͜ʖ͡°) (pomijam już, że taki łuk złotego deszczu z Des Moines na 15 i więcej km jest widoczny prawie z całej mapy mówiąc - tu jestem ( ͡°
@system_shock: otóż to - jak ktoś próbuje tylko spamować z dystansu to ewidentnie nie wie do czego służy Des Moines. Powodzenia w długotrwałym trafianiu czegokolwiek z parabolą lotu tych dział.
Miałem się rozpisywać odnośnie builda na DM ale widzę że pokazałeś ten, którego praktycznie sam będę używał z tą jedną różnicą że zamiast obrotu dział dam punkty w przypływ adrenaliny a expert loader zmienię na zapobiegawcze utrzymanie. No i może w
@BadWood: właśnie też to lubię w DM - dla każdego coś dobrego. Inne krążki na T10 preferują zwykle jeden "słuszny" styl gry, tutaj jest imo nieco więcej swobody. Chociaż trochę się zdziwiłem wczoraj jak widziałem Moskwę(!) w przeciwnej ekipie, która grała jak na Des Moines (kukanie zza wyspy na dość bliskim dystansie) i całkiem mu to wychodziło! ;)
O co chodzi z tym Patrykiem 2073? Że on nie chce do freakow wejść bo podobno są takie brudy na niego, ludzie mają podobno pozapisywane na dyskach jakieś rzeczy że to była by największą orka w internecie? XD #famemma
#wowsbuilds #worldofwarships #wows
1 pkt - Cel priorytetowy - Des Moines jest jednym z groźniejszych okrętów w grze, więc jak tylko jest wykryty leci focus fire, orientując się co się dzieje na mapie i wiedząc ilu graczy do nas celuje możemy się odpowiednio ustawić, by minimalizować uszkodzenia.
1 pkt - Ekspert w ładowaniu - przy przeładowaniu głównej baterii rzędu 4.8 sekundy zmiana rodzaju pocisków jest szybka, ale gdy mamy za kapitana Stevena
Anyway, IMO lepiej na DM nie brać reload moda i expert marksman - zamiast tego adrenaline rush i range mod. Dlaczego? Adrenaline rush częściowo ci reload mod zastąpi, a jak masz <50%HP to daje większy bonus (o ile dobrze pamiętam, nie jestem tego w 100% pewny), a ekstra zasięg pozwoli ci spamować z dystansu pancerniki. Które na
A różnica w reloadzie jest na tyle mała na DM, czy z modułem czy bez, że z reguły i tak nie robi to większej różnicy.... dopóki nie spamujesz ciągle HE w
otóż to - jak ktoś próbuje tylko spamować z dystansu to ewidentnie nie wie do czego służy Des Moines. Powodzenia w długotrwałym trafianiu czegokolwiek z parabolą lotu tych dział.
Miałem się rozpisywać odnośnie builda na DM ale widzę że pokazałeś ten, którego praktycznie sam będę używał z tą jedną różnicą że zamiast obrotu dział dam punkty w przypływ adrenaliny a expert loader zmienię na zapobiegawcze utrzymanie. No i może w
Chociaż trochę się zdziwiłem wczoraj jak widziałem Moskwę(!) w przeciwnej ekipie, która grała jak na Des Moines (kukanie zza wyspy na dość bliskim dystansie) i całkiem mu to wychodziło! ;)