Aktywne Wpisy
PrzemyslawBabiarz +271
Popularność Taylor Swift jest dla mnie dowodem na to, że w czasach względnego dobrobytu, bez dużych życiowych problemów oraz naturalnych idoli świata kultury, ludzkość musi wytworzyć sobie ich substytut, bo inaczej głos ich pokolenia nic by nie znaczył, a ich egzystencja byłaby kompletnie bezsensowna.
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
JanuszKarierowicz +319
Najśmieszniejsze a zarazem najstraszniejsze w całej nagonce na "transów" w Paryżu jest to, że na IO w Paryżu nie ma żadnego transseksualisty ani transseksualistki xD Wszystkie zawodniczki, pod którymi padły takie oskarżenia, urodziły się biologicznie kobietami i nie przechodziły żadnej korekty płci. Jedyny ciekawszy case to może być przypadek Algierki, której organizm najprawdopodobniej wytwarza więcej testosteronu niż powinien, ale nie ma tu mowy o żadnym transseksualizmie czy zmienionej płci xD Tak samo
Pożyczyłem trochę pieniędzy - nie za dużo, ani nie za mało - chłopakowi z mojej byłej klasy ze szkoły średniej. Typek to taki dresowaty gość, którego rodzice mają coś a la warzywniak i on sam też coś tam robi. Gość zawsze był jednak uczciwy. Nie mam oszczędności, więc przesunąłem swoje płatności o te kilka dni. Termin zwrotu minął jednak dwa miesiące temu. Zrozumiałbym, gdyby gość mi uczciwe powiedział, że ma problemy i zwróci mi za np. miesiąc, to sam bym się jakoś zorganizował. Nic z tego. Koleś od dwóch miesięcy codziennie do mnie "przyjeżdża", żeby "oddać" pieniądze, tylko że jeszcze nie dojechał. Prawie codziennie od dwóch miesięcy uwzględniam go w swoim grafiku dnia i czekam i tracę czas i się mocno wpieniam. Na dodatek ja też mam przez tego muła niepopłacone rzeczy, ale przecież codziennie ma mi oddać, więc czekam i przesuwam sam swoje terminy płatności.
Najśmieszniejsze jest to, że mój dłużnik miesiąc temu łaskawie mi oznajmił, że on wie że mam problemy finansowe (ciekawe przez kogo?) i mnie rozumie, więc mi odda. Później na pocieszenie dodał, że właściwe, o co chodzi, skoro odbiera telefon (czasami), więc mam jak w banku, że mi odda.
Od dwóch dni nie odbiera, więc położyłem laskę na tej kasie, bo i tak ich nie odzyskam i tak, a kolejnych "spotkań" z cwaniackim światem nie zniosę, bo się po prostu brzydzę i chce mieć spokój. W dwa miesiące jakoś załatam tę dziurę w moich finansach, ale co się nawpieniam to moje.
Barankowi napisałem jedynie, że zrywam kontakt i żeby nie ważył się więcej dzwonić, a pieniądze żeby sobie...... Pewnie się teraz cieszy, że wyrąbał leszcza.
Chciałem pomóc i mam, to co mam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora