Poradnik pt. "jak rozbić francuskie szkło w 3min od rozpoczęcia bitwy?": 1. Płyń francuskim krążkiem poziomu V 2. Daj się wyspotować myśliwcowi i czekaj, aż ktoś strzeli w ciebie z AP (nie musisz pokazywać burty, dziób to idealne miejsce na przyjmowanie cytadel). 3. Zgiń 4. Profit
Czwóreczką grało mi się całkiem przyjemnie, ze średnim wynikiem na koniec 61k dmg, ale to to jest jakiś dramat. Przynajmniej biję nowe rekordy. ( ͡°͜ʖ͡°)
@FightMaker: ale zdajesz sobie sprawę, że okręt to jedno, ale zwyczajnie musiałeś popełnić błąd. Cytadela/dewastacja - błąd kapitana, nie ma zmiłuj. Tak się tym gra niestety/stety, czasem tylko nos zza wyspy jak chcesz przeżyć, ewentualnie jak chcesz zrobić yolo akcję z torpedowaniem z przyłożenia (a torpedy mają dmg konkretny).
@system_shock: Nie twierdzę, że nie popełniłem błędu. Pewnie popełniłem. Problem taki, że czasem nie można przed każdym uciec, a dostawanie cytadel od krążowników w dziób uważam za niecodzienne. No, przynajmniej na V tierach. A na tym okręcie się niestety zdarzają.
Zobaczyłem lecącą salwę, AP, próbowałem zrobić unik i dostałem 4 cytadele, a byłem już pod sporym kątem, jednakże niewystarczająco na auto-bounce. Wystarczyłby 4mm grubszy pancerz dziobowy i wszystkie by się odbiły.
@FightMaker: jeszcze nie mam, ale opinie są hm niezbyt pochlebne. ( ͡°͜ʖ͡°) Wiele osób przeskakuje go free expem. ;) I o to chodzi - nie da się całkowicie ustrzec błędów, można tylko ograniczać ich liczbę. Tak, jak masz filmy z zajebistych bitew różnych graczy, oni nie grają tak cały czas, każdy ma wzloty i upadki, czasem tylko troszkę
Co do cytadel od przodu, chyba nie grałeś brytyjczykami.
Grałem, grałem. Teraz kończę grindować Minotaura. Tylko na nich wiedziałem, że zwyczajnie nigdy nie strzela się nie będąc za wysepką lub w dymie (VII+ tier) bo dostaniesz focus od wszystkich i padniesz w 5s. Ale wiedziałem na co należy się przygotować i mam narzędzia które rekompensują mi tą papierowość.
Ponadto na nich nawet jak dostaję cytadelę, to pyk heal i 40% PW wyleczone
Poradnik pt. "jak rozbić francuskie szkło w 3min od rozpoczęcia bitwy?":
1. Płyń francuskim krążkiem poziomu V
2. Daj się wyspotować myśliwcowi i czekaj, aż ktoś strzeli w ciebie z AP (nie musisz pokazywać burty, dziób to idealne miejsce na przyjmowanie cytadel).
3. Zgiń
4. Profit
Czwóreczką grało mi się całkiem przyjemnie, ze średnim wynikiem na koniec 61k dmg, ale to to jest jakiś dramat. Przynajmniej biję nowe rekordy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#worldofwarships #wows #mirkowows
źródło: comment_LZ04i17Go3VIKxP3khuunqER6C2pzDhd.jpg
Pobierzźródło: comment_FcinDo3Vvd5SjCF8LZJmqDJOV9ooV9uA.jpg
PobierzTak się tym gra niestety/stety, czasem tylko nos zza wyspy jak chcesz przeżyć, ewentualnie jak chcesz zrobić yolo akcję z torpedowaniem z przyłożenia (a torpedy mają dmg konkretny).
Zobaczyłem lecącą salwę, AP, próbowałem zrobić unik i dostałem 4 cytadele, a byłem już pod sporym kątem, jednakże niewystarczająco na auto-bounce. Wystarczyłby 4mm grubszy pancerz dziobowy i wszystkie by się odbiły.
@FightMaker: jeszcze nie mam, ale opinie są hm niezbyt pochlebne. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Wiele osób przeskakuje go free expem. ;)
I o to chodzi - nie da się całkowicie ustrzec błędów, można tylko ograniczać ich liczbę. Tak, jak masz filmy z zajebistych bitew różnych graczy, oni nie grają tak cały czas, każdy ma wzloty i upadki, czasem tylko troszkę
Grałem, grałem. Teraz kończę grindować Minotaura. Tylko na nich wiedziałem, że zwyczajnie nigdy nie strzela się nie będąc za wysepką lub w dymie (VII+ tier) bo dostaniesz focus od wszystkich i padniesz w 5s. Ale wiedziałem na co należy się przygotować i mam narzędzia które rekompensują mi tą papierowość.
Ponadto na nich nawet jak dostaję cytadelę, to pyk heal i 40% PW wyleczone