Wpis z mikrobloga

Mirki macie też problem w #mi5, że internet jest w miarę wolny ? Mam najnowszego globala stable. Wiecie jak rozwiązać ten problem ? Ludzie piszą żeby zmienić na xiaomi eu albo na na global dev i problem znika. Ale nie wiem czy na ten moment muszę zmieniać rom (dostałem pozwolenie na odblokowanie bootloadera jakby co). Macie jakieś porady na to ?
#miui #xiaomi
  • 19
  • Odpowiedz
Zmień sobie na xiaomi.eu. Jeżeli chcesz wygrać najnowszą wersję to nie zapomnij o wgraniu najnowszego twrp. Ja używam 6.11.10 gdyż jest to ostatnia wersja na androidzie 6. A słyszałem że na 7.0 są różne problemy jeszcze. Nie mam żadnych problemów prócz nagrywania filmików na messengerze. I głośność jest o wiele lepsza niż na globalu
  • Odpowiedz
@Majsternyuu: Jeżeli mam zmieniać rom to raczej przejdę na LineageOS. Mam pozwolenie na odblokowanie bootloadera, korzystałem z poradnika @Pirzu ale w momencie jak wpisuje w adb polecenie "adb fastboot edl" powinnien zrobić się czarny ekran i bym wtedy odpalił mi flash. U mnie natomiast telefon się po prostu restartuje. No i na razie porzuciłem to bo nie mam czasu
  • Odpowiedz
@t-time: A jaki masz soft? poweim CI, ze czesto mi5ki mi sie same restartowaly, pozniej przyszla jedna mi5ka ktora sie nie zrestartowala i od tej pory zadna mi sie nie restartuje :P to jest pomgmatwane xD
  • Odpowiedz
@Pirzu: W dodatku, nawet jak wszedłem do trybu download ręcznie i podłączyłem pod miflash, to u Ciebie na filmiku jest pod COM3 a u mnie pokazują się jakieś losowe literki. Mimo to wrzuciłem soft, kliknąłem Flash i po 5 sekundach complete -> restart telefonu i stary soft został, pokasowały się tylko dane aplikacji i musiałem się od nowa logować.
  • Odpowiedz
@t-time: u mnie na RN3 porażka,1 dzien. Żre energie nawet przy wyklaczonym wyswietlaczu/wifi/lte etc. Przez noc pożera kilkanascie/dziesiąt procent.
  • Odpowiedz