Wpis z mikrobloga

Chcę za parę miesięcy dokupić wiele poduszek, poszewek, prześcieradeł, kocyków/pledów aby prawidłowo ścielić łóżko. Z racji tego że materac ma szerokość 120 cm to potrzebuję dwie wysokie poduszki 60x60, dwie mniejsze wysokie 50x40/45x45, jeden "baton" albo trzy małe grube Jaśki. Do tego prześcieradła frotte na gumkę, na to grube prześcieradło bawełniane, falbanka do umieszczenia na ramie, dwa/trzy pledy o grubym splocie i poszewki na powyżej wymienione poduszki i kołdrę 200x220.

Ktoś może polecić jakąś firmę, sklep? Najlepiej niedrogie a dobre jakościowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) . Poszewki na standardowe poduszki bez wielkich wzorków, stawiam na szarości i brązy.

#wnetrza #pytanie #rozowepaski #panidomu
H.....a - Chcę za parę miesięcy dokupić wiele poduszek, poszewek, prześcieradeł, kocy...

źródło: comment_Fb1mv1x9S4E5bA20Ms5UJuH6CaTPgLZe.jpg

Pobierz
  • 21
@fervida: Bez problemu. Podoba mi się ścielenie łóżka po amerykańsku i chciałabym to stosować. Jest to piękne i funkcjonalne i będzie stanowiło ozdobę sypialni. Jestem gotowa codziennie poświęcić te 5-10 min dla takiego łóżka.
@fervida: ja nawet nie wiedzialam, ze istnieje duzo roznych metod scielenia lozka..
Ja zawsze na gładko posciel, na to koc (wazne - zeby jak najmniej wybrzuszen itd) i u gory jakis poduszki czy cos ukladam na wykonczenie.
Koc/narzuta musi byc - przeciez nie bede siadac na czystej poscieli w ubraniu, ale za duza ilosc tego wszystkiego, falbanki, koce, narzuty itd sprawiaja na mnie zwykle wrazenie nieladu, zdecydowanie wolę prostotę i minimalizm...
@Hannahalla: nieco lepiej.
Jakby nie bylo tej zakladki przed poduszkami, a narzuta do konca, to by bylo jak dla mnie ok :D
Poduszki są spoko, zawsze mozna sie wygodnie ulozyc z ksiązką do poczytania :)
@fervida: moze nie szafę, ale na pewno wiecej przestrzeni :D
@Hannahalla: znaczy mi chodzilo glownie o to, ze na zdjeciu jest ta narzuta i sie konczy, a potem do poduszek taka dziura...
Troche takie #piekloperfekcjonistow poniekad.. na ktorymkolwiek z koncow lozka - spoko (choc wole wyzej, bo mam przy scianie), ale w srodku? Brr..Strasznie taka "nieregularnosc" mnie drazni.. :D
W zarahome są bardzo ładne narzutki, koce, poduszki; lambrekiny łózkowe też mają. Tylko warto poczekać na wyprzedaż, bo standardowe ceny są 'trochę' wygórowane. A poszewki na pościel są spoko w Jysku (tylko te 100% bawełna), tanie, ładne, jakość raczej dobra. Prześcieradła na gumce są fajne w Ikei.