Aktywne Wpisy
Kam_sekwaw +244
Mieszkam od trzech lat w #niemcy. Pracuję jako kierowca autobusu. Miesięcznie ze wszystkim (nadgodziny, weekendy, dni świąteczne, dodatek nocny, premie itp.) śtednio zarabiam 2700 euro netto miesięcznie. Tydzień pracy to 37.5 godzin (związki walczą o 35 godzin). Urlop to 30 dni w roku (związki walczą o 34).
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją
Za zwykła pracę po kursie, który można zrobić w 4 miesiące stać mnie na wynajem 40 m2 mieszkania, które znajduje się 30 minut komunikacją
ohlalala +14
Jeszcze do tej pory mogłam się mieć za niby młodą hot nastolatkę, w głowie szaleństwa które wiek usprawiedliwiał. A teraz już nic, pora wziąć się za siebie, szukać męża, myśleć o dzieciach, wyprowadzce z domu rodzinnego.
Czas spoważnieć, dorosnąć.
A nawet zdjęcia z dowodu nie mogę wstawić, bo jak zginął półtora roku temu tak od tego czasu go nie mam i jakoś nie po drodze mi do urzędu wyrobić nowy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@partycja_: jpdle
ergo: zgłaszam to do prokuratury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@partycja_: Racja, nie pozostaje Ci nic innego niż położyć się w trumnie i czekać na śmierć! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Polecam to samo, jakoś lepiej się śpi.