Mirki, ma ktoś z was może taki problem w Maxie 2017, że jak włączy wyświetlanie tekstur w viewporcie to "znikają" te elementy, które powinny je wyświetlać? Jak zmienię tryb wyświetlania z np. Facets na Default Shading to je działa, a czasami robi się na odwrót. Muszę przyznać, że jest to dość irytujące, a nie umiem sobie z tym poradzić... #3dsmax #autodesk #grafika3d
@majeranek: Widzę nie jestem sam... Mój problem jest trochę inny ale też strasznie irytujący. Jak przełączam pomiędzy różnymi trybami wyświetlania to nagle wszystko mam w viewporcie czarne. Czasem pomaga przełączenie na clay a czasem muszę od nowa uruchomić maxa. Pomogło póki co przełączenie w Customize->preference->vewports Display Driver na Direct3D 9. Posiedziałem na tym jakiś tydzień i wróciłem do 11.0 Na chwilę obecną problem zniknął. Spróbuj, może u Ciebie też coś pomoże.
@Wyrzutnia_rakiet_balistycznych: Max sam w sobie nie obsługuje SLI, ale jeśli w ustawieniach 3d NVIDII włączy się "wymuszenie renderowania metodą klatek przemiennych" dla 3dsmax.exe to przy kręceniu się po viewporcie obydwie karty mają zużycie na poziomie 75%, więc coś tam przyspiesza.
#3dsmax #autodesk #grafika3d
https://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/learn-explore/caas/CloudHelp/cloudhelp/2016/ENU/3DSMax/files/GUID-486136D3-3BCC-4A95-823B-3E7F9F75C2C4-htm.html