Wpis z mikrobloga

@BlackTabby: Normalnie jak nie masz licznika to dostawca obejmie Cię ryczałtem proporcjonalnym do wielkości domu, ogrodu i ilości mieszkańców. Licznik to fajna sprawa ale muszę przyznać że jak nie miałem licznika to moje rachunki byly jednak niższe (150GBP na pół roku bez licznika wobec 150GBP na kwartał z licznikiem, ST Water, West Middlands). Landlorda powinieneś zapytać bo jeśli założysz bez jego zgody to może obciążyć Cię kosztem domontażu po Twojej wyprowadzce.
  • Odpowiedz
@BlackTabby: tak z ciekawości - ile za tą wodę płacisz? na ile osób?

W ogóle też nie ogarniam tego systemu tutaj. Mam licznik (gdzieś - nikt nie jest w stanie powiedzieć gdzie) i raz na rok przychodzi rozliczenie na podstawie którego płacę co miesiąc stałą stawkę. Na początku było to 35 funtów, teraz 21. Na pytanie skąd 35 - bo tyle mniej więcej zużywano przez poprzednich najemców. Ok - ale to
  • Odpowiedz
Na pytanie skąd 35 - bo tyle mniej więcej zużywano przez poprzednich najemców. Ok - ale to czemu ja mam płacić aż tyle, skoro jestem tylko z żoną? Bo muszą monitorować przez rok ile tego zużyję i na tej podstawie ustalić wysokość stawki.

@vertoo: Albo maja licznik na cala ulice/osiedle i dziela to poprzez ilosc domow, albo wyliczaja srednie zuzycie na podstawie swoich kalkulacji - czyli tak samo jak wyliczaja kwoty
  • Odpowiedz