Wpis z mikrobloga

Wybieram sie do Dubaju na początku przyszłego roku, przeczytałem juz wszystko niby o tym kraju i jak tam sie zachować ale nadal nie czuje sie przekonany czy aby na pewno wiem wszystko Ktos był? Jakies rady?
#dubaj #zea #wakacje
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Doko: a jak z cenami? wybieram sie tam na tydzien i powiedzmy nie chce oszczędzać, nie mówię tu a zakupach w butikach ale o koszty zwiedzania, samych taksówek, jedzenie itp. ;)
  • Odpowiedz
@Kuba509 Też nie przesadzajmy tak bardzo - dużo produktów w sklepach nie jest aż tak przesadnie droższe... Śniadanko kupisz sobie w Carrefourze, na obiad pójdziesz do czegoś w stylu Ravvi restaurant (za trzy dychy pojesz spokojnie), a na kolację starczy za darmo pooglądać fontanny pod Burj Khalifa :) jakby nie patrzeć to w mojej ocenie jak nie będziesz przesadzał z jedzeniem w drogich miejscach, to w kwocie 100-150 zł na dzień
  • Odpowiedz
Planujemy 2 tygodniowe wakacje w pazdzierniku.

@Kuba509: mozesz podeslac strone z ktorej korzystales ?

@Doko: Czytalem ,ze zniesiono obowiazek wizowy dla UE. Moge normalnie na paszport poleciec bez zalatwiania wczesniej dokumentow ? ( cos ala Egipt ? ), lot z UK jesli to cos zmienia :p

Z gory dzieki za pomoc.
  • Odpowiedz
@Doko: hotel przy Marinie(Atana hotel), ale na booking jakis podatek miejscu i 10% koszt obslugi pokazuje ze nie wliczony w cene(a ja nie jestem programista 15k :p). I check in do 24(zaraz mejla skrobniemy, ladujemy 00:30)

Dzieki za pomoc :)
  • Odpowiedz
@Doko: 10 km to z buta :p no wlasnie tez napisane ze recepcja 24h...dziwne. Booking.com + oddzielnie lot, biura podrozy w UK ssa...albo nie umiemy szukac. Takie ceny wyswietlalo ze musialbym nerke sprzedac.
  • Odpowiedz