Wpis z mikrobloga

#wroclaw
Co powiecie o Księżach Małych (tak to się odmienia?) Znalazłam fajny pokój w okolicach Opolskiej i zastanawiam czy patola, jeszcze to wrocław? jak dojazdy do pasażu grunwaldzkiego np? Niby jakdojade pokazuje, że dwa tramwaje musiałabym wziąć. Jest tak w miare ok?
  • 16
  • Odpowiedz
@imawriter katowicka ? Mieszkałem niegdyś przy pętli. Fajna dzielnica, dobrze skomunikowana. Patoli za dużo nie ma, raczej standard. Nadal mam tam kilku kolegów i często bywam... w sumie to teraz też mieszkam rzut beretem od księża :D
  • Odpowiedz
@imawriter: aby najoptymalniej na grunwald dojechać z księża to trzeba wysiąść na placu wróblewskiego i przejść się, albo jak się poszczęści to 0 podjedzie i na grunwald człowieka zabierze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@imawriter: Mieszkam od roku i póki co zajebiście mi się podoba. Faktycznie, jest niby daleko od miasta, ale jak mieszkałem na krzykach to dojazd do centrum wydawał mi się dłuższy niż tutaj. Poza tym znacznie mniej ludzi w tramwajach. Cisza, spokój, nic nie napier*ala. Z żadnym poważniejszym patogenem się jeszcze nie spotkałem. Jedyny minus to faktycznie brak jakiegoś większego marketu w pobliżu. Trzeba dymać kilka przystanków tramwajem żeby zrobić jakieś
  • Odpowiedz
@jnscarlet: Tak, jeszcze się trzyma ;) Ale alkoholu tam nie sprzedają (,)
Generalnie w stronę Radwanic jest jeszcze T&J, ale wiadomo, ceny w porównaniu do innych, większych sieciówek są mniej przystępne (szczególnie dla studentów).
  • Odpowiedz
@imawriter: No lekkie zadupie to już jest niestety, człowiek się do wszystkiego potrafi przystosować, ale że to jest dobry wybór to bym nie powiedział.
  • Odpowiedz
@imawriter: Dojazd ciulowy (na Opolską chyba tylko jeden autobus jeździ, tramwai wcale), chyba, że gdzieś obok pętli byś mieszkała, tzn na początku Opolskiej to wtedy coś lepiej. I na Psie Pole jest dużo lepszy dojazd ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz