Wpis z mikrobloga

W związku ze złożeniem wniosku o pozwolenie na broń sportową i kolekcjonerską, kolejnym krokiem będzie zakup szafy S1.
I teraz taka rozkmina... Kupuję szafę S1, której posiada certyfikat ważności np. do końca marca 2017 roku, biorąc za przykład szafę Stalpolu , klik.
Wraz z kończącym się certyfikatem skrobię pisemko do Insytutu Mechaniki Precyzyjnej o ocenę i przedłużenie? Coś takiego wyczytałem na forum bron.iweb.pl - może nie słowo w słowo ale moje sformułowanie oddaje sens. Oczywiście za taką usługę płacę...
Ktoś już to przechodził? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Dorzucam wpis Andrzeja Turczyna - Szafa S1 do przechowywania broni (...)

I jeszcze jedna kwestia... czy jakiś strzelec z Wrocławia kupował szafę S1 w sklepie stacjonarnym na terenie Wrocławia?
Potrzebuję na żywo obejrzeć taką szafę. Nawet nie ja, a przyszła żona ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo obawy o bezpieczeństwo, itp, itd.. no, musi na żywo zobaczyć żeby było jej lepiej na duszy, a mnie tym bardziej mnie, bo będę miał spokój ( ͡ ͜ʖ ͡)

#bron #pozwolenienabron #wroclawstrzelnica #projektdedal
  • 7
  • Odpowiedz
@vicking: data ważności certyfikatu dotyczy producenta - nie może wyprodukować nowych szaf po tej dacie.

Jak kupisz szafę wyprodukowaną w okresie ważności certyfikatu to jesteś kryty i nie musisz się niczym przejmować.

Swoją drogą, kup sobie szafę z półkami, a nie taką typowo myśliwską na tysiąc sztuk wyłącznie broni długiej.
  • Odpowiedz
@ppqa: Yhm, yhm ;)
Co do zakupu to chodzi mi po głowie ten model szafy S1 przy czym na pewno byłaby zamiana klucza na zamek szyfrowy mechaniczny. Jeżeli będzie możliwość, raczej będzie, to chciałbym aby ten schowek na kluczyk w środku zlikwidować i pozostawić wolną przestrzeń, bądź wstawić tam półeczkę dodatkową.
  • Odpowiedz
@ppqa: Ja ogólnie ze skarbczyka bym rezygnował, no chyba że jest wymóg posiadania. W jego miejsce by się dostawiło półeczkę i już.
Ile planuję... nie wiem :) Tyle żebym czuł się dobrze ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz