Wpis z mikrobloga

@marcin-: przy obecnym wymiarze urlopu macierzyńskiego+wychowawczego można berbecia chować do osiągnięcia wieku przedszkolnego, a co za tym idzie spokojnie można obyć się bez żłobka, do tego pomagające babcie na emeryturach w wieku 6x czy nawet 5x lat.
Żłobki nie są u nas szczególnie popularne, poza tym nie mają dobrej renomy, z mojego środowiska wiem, że w ostateczności jeśli już to młodzi rodzice decydują się na nianię, bo żłobki to zło ostateczne.
  • Odpowiedz
@Matyson: Jasne. Tylko, że 6mc jest płatne 100%, reszta już nie.
Poza tym masz słabe środowisko - żłobek to bardzo dobre miejsce dla dziecka, przede wszystkim zdecydowanie tańsze niż niania.
  • Odpowiedz
@marcin-: Warto zwrócić uwagę, że ta liczba za rządów PO urosła niemal trzykrotnie. W roku 2007, gdy kończyły się poprzednie rządy PiS, partii rzekomo prorodzinnej, liczba miejsc wynosiła żałosne 26,9 tysiąca. Polityce prorodzinnej PO zawdzięczamy wzrost tej liczby do ponad 70 tysięcy.
  • Odpowiedz
@marcin-: Czyli co, państwo ma budować żłobki? Jeśli to aż taka wielka nisza, to dziwię się, że nikt z tej oświeconej i kawiorowej lewicy nie inwestuje przy okazji poprawiając sytuację społeczeństwa.
  • Odpowiedz
@marcin-: Co za idiotyczne porównanie. Co ma jedno do drugiego? Mam równie absurdalne hasło: "przeciętny Polak zarabia mniej złotówek, niż Ziemia ma lat". Sprzedam tanio Partii Razem
  • Odpowiedz