Wpis z mikrobloga

@Primusek: zobacz na mój wpis z piątku ... robili testy jak szybko wyewakułują całe metro w godzinach szczytu ( oficjalnie przyczyną było zasłabnięcie podróżnego) . wywalili wszystkich( w tym i mnie) parę minut po 18
Szykują się ,to jasne
pracuje w centrum Londynu więc nie mogę się przejmować bo bym zwariował . jak jebnie to jebnie ..nic nie poradzę. trzymam kciuki za mi5
  • Odpowiedz
@zomowiec: Wybacz, nie śledzę twojego konta ( ͡° ͜ʖ ͡°). Ja trzymam kciuki za Ciebie. I tak dodam. To co było w Paryżu to nie był jakiś przypadkowy atak tylko element wojny podjazdowej. Przećwiczyli to w terenie. To znaczy, że są w stanie to zrobić na dużo większej przestrzeni, nie wykluczając nawet kilku miast.
MI5 to świetna służba, ale po prostu fizycznie będzie im bardzo trudno
  • Odpowiedz
@Myrten: W sumie nawet nie pomyślałem o najbliższym czasie. Mi się wydaje, że to zrobią przy jakimś zamieszaniu obstawiam przełom kwietnia/marca, ew w trakcie Euro 2016.
Ale należy pamiętać, że MI5 może zapobiec jakiejś ilości, ale jeśli IS zrobi to masowo to fizycznie nie dadzą rady. Ale to spekulacje. Cały czas się spodziewamy, ale i tak będziemy zaskoczeni. Ot, taki paradoks.
  • Odpowiedz