Ktoś korzystał z GitKrakena? Jest to sensowna alternatywa dla SourceTree? Śledzę go i czekam aż wyjdzie z bety żeby przetestować ale może już warto?. (。◕‿‿◕。) #programowanie #git
@kWeb24: Korzystam głównie z konsoli, a SourceTree używałem tylko do podglądania konkretnych zmian w plikach.
Mam GitKrakena zainstalowanego od jakiegoś czasu. Wygląda fajnie, działa trochę szybciej od SourceTree(chociaż mam wrażenie, że po updacie do 1.8 SourceTree zaczęło działać dużo przyjemniej), ale jest dla mnie mniej czytelny i nie mogę się przekonać.
@Maav: Właśnie o czytelność chodzi, nie wiem czy nie przekombinowali, ładnie to to wygląda, z tego co mówicie z @michalfranc działa też nieźle. A jak z faktem, że to beta? Nie sypie się, jest stabilna? Bo jeśli nie ma jakiejś lipy, że potrafi wysypać się w losowych momentach to może zarzucę jutro na testy.
@kWeb24: @michalfranc: Chłopaki, Gitkraken jest na pewno sprawdzony? Bo akurat też właśnie szukałem jakiegoś clienta z GUI do Gita i pobrałem setup z gitkraken.com, ale mój antywirus znalazł w tym pliku jakiegoś trojana, więc trochę jestem zmieszany, bo nie wiem czy mi antywir świruje czy faktycznie coś jest na rzeczy.
@LOLWTF: Wiesz jak to było. 'Dziwne - u mnie działa' ( ͡°͜ʖ͡°)
@Calvert: Tzn do codziennego użytkowania polecam Ci SourceTree, dobry, sprawdzony klient a GitKraken jeszcze w becie chociaż ciekawie się zapowiada. Ściągałeś z oficjalnej strony?
@kWeb24: Tak tak, z oficjalnej, ale jeszcze raz przeskanowałem i wszystko okej, jednak po zainstalowaniu widać, że jest to jeszcze niedopracowane, bo już przy pierwszym klonowaniu repo z githuba wywaliło mi fatal error :D
@kWeb24: Tak przy okazji zapytam, bo jestem niezorientowany: czy to konto które SourceTree zaleca mi zakładać jest do czegokolwiek potrzebne, czy olać to?
@Calvert: W sumie nie wiem, bez konta chyba można używać klienta tylko 30 dni ale potwierdź to info na ich stronie. Ja korzystam z innych ich usług więc konto tak czy siak mam.
Pozytywny Sutener jest już zajęty przez bułę ale przydałaby się nowa ksywka dla talerzyka ćpanculi. To powiecie na marzący sutener czy rozmarzony sutener albo uśmiechnięty sutener? Piszcie swoje sugestie i jutro zrobimy ankietkę na nową ksywkę dla talerzyka #famemma #primemma
Mam GitKrakena zainstalowanego od jakiegoś czasu. Wygląda fajnie, działa trochę szybciej od SourceTree(chociaż mam wrażenie, że po updacie do 1.8 SourceTree zaczęło działać dużo przyjemniej), ale jest dla mnie mniej czytelny i nie mogę się przekonać.
źródło: comment_yTD4NXWghECl8xD4MA6HsO4Dpat5LTJ5.jpg
Pobierz@Calvert: Tzn do codziennego użytkowania polecam Ci SourceTree, dobry, sprawdzony klient a GitKraken jeszcze w becie chociaż ciekawie się zapowiada. Ściągałeś z oficjalnej strony?