Aktywne Wpisy
Nicolaus_Steno1 +451
TLDR: zweryfikowałem i wg mnie matka polaka jest prostytutka i dlatego robie ten wpis żebyście wiedzieli ze chłopak zamiast oddać matce cześć ze 100k jakie bierze za walke woli kłamać i kazac matce dalej się prostytuować
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jestemtunew +200
Ogólnie cło liczy się od wartości paczki + koszty wysyłki i na to wszystko nachodzi VAT. Mogą prosić o udokumentowanie ile zapłaciłeś (jeśli uznają, że wartość się nie zgadza).
Jakbyś się odrobinę wysilił to byś znalazł informację, że to nie zależy to od miasta w którym jest UC czy takiej a srakiej wartości paczki. Dostawałem z Chin różne zakupy z przedziału 50-100$ i nic nie
Zadałem pytanie potem je uściśliłem. UC jednak ma znaczenie bo sprawa jest mocno uznaniowa, raz urzędnik powie płać a raz nie.
@Mikunda:
w teorii, to placi sie od 22EUR (TAK! taki jest oficjalny limit zwolnienia przy zakupach), a ze mamy milych celnikow, to zwykle przymykaja oko do 45EUR (czyli do limitu na prezenty).
Nie uraziłeś mnie, ale prosisz o pomoc/opinię a ciśniesz teksty, że "nie potrzebujesz wykładu", choć braki jak widać masz, a w swoim zachowaniu nie widzisz nic niestosownego.
Wracając.....Twój post z pytaniem nim jest. Naprawdę uważasz, że dla oclenia i VATu dla Twojej paczki, opinia Mirków ma znaczenie? Serio? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Powiedzą Ci że przejdzie i co? Albo, że nie przejdzie? Albo że części przeszło,
Wbrew pozorom lepiej jak paczka idzie przez duże miasto, trafi na kumulacje, gdzie mają dużo
@Kazaaa:
Co?
Wszystkie ida przez Wawe, i jak Wawa przepusci, to dalej idzie normalnie. Ale jak w Wawie stwierdza ze nalezy dokladniej sprawdzic paczke, to dopiero wowczas idzie przesylka na clo.
Ps. Ta paczka z USA o
@Kazaaa:
piszemy o poczcie polskiej, czy o fedexie?
Bo do tej pory wydawalo mi sie, ze o poczcie, ale za chwile piszesz:
Fedex to jak mnie nie myli, kurierzy...
Poza tym, piszesz:
Paczka wysłana jako Fed-ex przyszła do polski (to było z 2-3 lata temu?). Oni tam gdzieś mieli swój oddział, ale fed-ex jako taki nie był wtedy w Polsce jeszcze firmą kurierską i nie doręczał - bynajmniej mi nie doręczyli, bo doszło to zwykłą naszą Pocztą Polską. (To mowa o paczce z USA)
Jeśli chodzi o skośnych to
@Kazaaa:
Nie. Do czasu az jej nie odbierzesz, to paczka wraz z cala zawartoscia jest wlasnoscia nadawcy.Co wiecej, to przewoznik kontaktuje sie bezposrednio z UC, a nie TY. Ty co najwyzej kontaktujesz sie z przewoznikiem.
@Kazaaa:
Pokaz tracking, chce naocznie zobaczyc, ze wczesniej nie bylo tam
No wszystko się zgadza, ale co ma piernik do wiatraka (czyt. do cła?). Uszkodzenie paczki ma się nijak. Już pomijam, że jak zawartość paczki będzie zdechła to już będziesz po cle i vacie...A nawet jak paczka uszkodzona to przecież