Wpis z mikrobloga

#aimp #informatyka #audio #komputery

Odkąd pamiętam irytuje mnie strasznie zachowanie AIMPa (zarówno 2, 3 jak i najnowszej 4).
Mianowicie - co z tego, że w ustawieniach systemowego tray'a zaznaczę dla AIMPa "pokaż ikony i powiadomienia", skoro system po jakimś czasie, gdy odświeży sobie informacje o znajdujących się tam elementach, stwierdzi, że AIMP nie jest już tą samą aplikacją, bo... zmienił się tytuł odtwarzanej piosenki, która jest akutalnie odtwarzana. W rezultacie znów chowa się w grupie ikon ukrytych i na nowo muszę ustawiać mu atrybut "pokaż ikony i powiadomienia" - tym razem dla aplikacji "AIMP xxxx", gdzie xxx to tytuł utworu.
Ale żeby to, kuhwa, chociaż zostawało tak, gdy już to ustawie. Ale nie, system odświeży sobie po jakimś czasie listę aplikacji znajdujących się w tray'u, po czym stwierdzi, że aplikacja już jest inna, bo... piosenka dla której ustawiłem to poprzednio już się zmieniła. I cykl się powtarza. W nieskończoność i jeszcze 3 dupy.
Noż do nędzy, czy coś da się z tym zrobić? Internety dotychczas nie udzieliły mi żadnej wskazówki, poza "ustaw 'zawsze pokazuj wsztstkie ikony i powiadomienia'" (czyt. zrób sobie śmietnik w trayu).
Poratuje ktoś?
  • Odpowiedz