Aktywne Wpisy

Hogataa26 +20
#paryz2024
Bawi jak się niektórzy zesrali o rzekomą Ostatnia Wieczerza i te śmieszne komentarze, że chlip chlip obraża chrześcijaństwa i brak szacunku, a przecież jak LGBT się szkaluje, to od razu płaczą i jest wielki problem xD
Tylko wiecie wykopki, LGBT jest notorycznie od wielu lat obrażane i szkalowane przez skrajnych prawych chrześcijan . W internecie, w życiu normalnym, w kościele, w tv, nawet pan prezydent potrafił publicznie to zrobic.
Bawi jak się niektórzy zesrali o rzekomą Ostatnia Wieczerza i te śmieszne komentarze, że chlip chlip obraża chrześcijaństwa i brak szacunku, a przecież jak LGBT się szkaluje, to od razu płaczą i jest wielki problem xD
Tylko wiecie wykopki, LGBT jest notorycznie od wielu lat obrażane i szkalowane przez skrajnych prawych chrześcijan . W internecie, w życiu normalnym, w kościele, w tv, nawet pan prezydent potrafił publicznie to zrobic.

asiakasia +5
halo nocna jak się bawicie?!

Tytuł: Player One
Autor: Ernest Cline
Gatunek: sci-fi
★★★★★★★★☆☆
Jak dla mnie powiew świeżości... ale do rzeczy: Rok 2044, świat ma problem energetyczny a tym samym problemy komunikacyjne. Skoro nie można czterech liter ruszyć coś trzeba robić, nie? Pewien projektant gier komputerowych wymyśla OASIS czyli krótko: wirtualny świat, gdzie większość ludzi spędza czas. Niestety projektant umarł i zostawił po sobie ogromny spadek. I tu pies pogrzebany, żeby dostać to bogactwo trzeba rozwiązać kilka trudnych łamigłówek dotyczących gier filmów seriali pochodzących z lat 80-tych.
Pierwsze skojarzenie: amerykańska wersja Sword Art Online, i zagłębiając się dalej w lekturę oprócz wirtualnej rzeczywistości te dwa tytuły nie mają wiele wspólnego. Autor zręcznie stworzył historię która jest streszczeniem lat 80. Ta powieść jest niezłym sentymentem i podróżą w przeszłość gdzie zostały przypomniane tytuły filmów, seriali, gier a nawet anime, popularnych w tamtym okresie. A to wszystko oczywiście wplątane w intrygę o znaczeniu światowym.
Ciekawostką jest to że wersji książki było wiele zanim doczekaliśmy się ostatecznej. Nie wiem czym się różniły ale wersja końcowa wciągnęła mnie na maksa i polecam wszystkim.
#playerone #ernestcline #czytajzwykopem #geek #ebook
#bookmeter
źródło: comment_YeBo6LXlgOlbGwzyK7whcaYQ78H76bsp.jpg
Pobierz