Wpis z mikrobloga

@markolm: patrząc na dotychczasowe doświadczenia tego typu na ZKS, to dość wątpliwe, że to wypadek.
Raczej mieli po prostu samobójstwa.
  • Odpowiedz
@markolm: samobojstwo to wypadek podczas treningu? jak sie rzucaja pod pociagi to tez wypadek podczas treningu skokow w dal? jak skacza z mostu do wisly to tez wypadek przy treningu nurkowania?

ogolnie sprawa przykra ale co poradzic - samobojcy byli sa i beda - jedni sie wieszaja inni strzelaja se w leb jeszcze inni skacza z balkonu. autor naglowka linkowanego artykulu powinien zatrudnic sie jako ciec na parkingu.

@vicking: jestem
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Typowy janusz przeczyta nagłówek- "wypadek na strzelnicy", "ofiara śmiertelna" i już sobie w głowie koduje że broń = zło i śmierć a strzelnice to wrota piekieł.
Typowe manipulowanie tępym tłumem dla wiadomych celów.
  • Odpowiedz
@nico112: W takim razie pozwól iż wyjaśnię. Obecnie w Polsce temat broni palnej zaczyna być nagłaśniany. Rządzący nami politycy ( aktualnie PIS przewagą głosów) są przeciw swobodnemu dostępowi do broni palnej. Takie artykuły trafiające do mas społecznych są im na rękę, ukierunkowują opinię publiczną na właściwe dla nich tory - czyli sprzeciw uzbrajania społeczeństwa. Takie są fakty. Domysły zaś - dlaczego to robią ? Moim zdaniem po prostu boją się o
  • Odpowiedz
@nico112: "Zamierzam przekonywać do tego poglądu kolegów parlamentarzystów Prawa i Sprawiedliwości" Jeden poseł za na ilu przeciw ?
Zamierzam nauczyć się latać siłą własnych gazów. Też mogę napisać co zamierzam. Pokaż mi FAKT, działanie PiS'u dążące do poprawy sytuacji broni w Polsce. O, nie znalazłeś? No popatrz... Zamiast tego mamy ustawę umożliwiającą sterowanie służbami spec przez polityków PiS.

Skoro to jest dla Ciebie wzorcowy artykuł z samymi faktami to proponuję zdjąć
  • Odpowiedz
Kolejny idealny przykład dla polskich mediów dlaczego Polacy nie mogą mieć NORMALNEGO dostępu do broni...

Media :Tylko ułamek , cząstka uchodźców to terrorysci . Reszta to normalni ludzie którzy szukają pomocy i lepszego życia.
Człowiek : Tak samo tylko odsetek ludzi wykorzysta broń w nie czystych celach , lub zrobi sobie lub komuś krzywde.
Media : NIE PRAWDA! zobacz kolejny wypadek ! ...

O tak to widzę w polsce i tych debili
  • Odpowiedz
@BrzydkiBurak: Z tego co wiem, są tam treningi sekcji strzelania dynamicznego. Przychodzą tam też osoby, które są na strzelnicy pierwszy raz. Wiele może się zdarzyć. Oczywiście potrafię odróżnić samobójstwo od wypadku ;)
  • Odpowiedz
@nico112: No tak . Nie zapomnij że według europejskich standardów ślimak to ryba , marchewka to owoc , truskawki powinny mieć kształt owalny i tym podobne.. Mając na myśli normalne chciałem powiedzieć że nie takie gdzie broń dostają tylko : Sportowcy , żołnierze i myśliwi a cała reszta osób np takich gdzie normalny człowiek ma za ścianą sąsiada debila który robi awantury w rodzinie , startuje z siekierami i innymi tego
  • Odpowiedz
nigdy nie dostanie pozwolenia na broń w celu ochrony osobistej !

A próbowałeś? Słyszę masę opowieści o tym jak ciężko zdobyć te pozwolenie a nigdy nie widziałem odmowy, zresztą i tak według statystyk dostaje je grubo powyżej 50%. Poza tym co za różnica na jakie pozwolenie będziesz miał broń?
@lukasz-obarski:
  • Odpowiedz
@nico112: Znam kogoś kto próbował i nie dostał . Mógłbyś mi wysłać te statystyki ? Chętnie je zobaczę ;) i to nie chodzi o żeby się z tobą kłócić bo jeżeli w twoim rejonie tak jest to jak najbardziej popieram i oby tak szło to dalej . A co do twojego ostatniego pytania kompletnie nie wiem o co ci chodzi .. Wiesz jakie są warunki posiadania broni do celów sportowych ?
  • Odpowiedz
Znam kogoś kto próbował i nie dostał . Mógłbyś mi wysłać te statystyki ? Chętnie je zobaczę ;) i to nie chodzi o żeby się z tobą kłócić bo jeżeli w twoim rejonie tak jest to jak najbardziej popieram i oby tak szło to dalej .

Dane dotyczą całej Polski. Źródło oczywiście jedyne pewne policja.

Witam,

W odpowiedzi na korespondencję informuję, iż w 2013 r. wydano 151 decyzji administracyjnych dotyczących pozwoleń na
  • Odpowiedz
@nico112: No ok , przyznaje sie do błędu i przepraszam .. no u mnie znam osobę która nie dostała a tak jak mówisz o kilku " Słyszałem" z tego wynikło moje przekonanie . Tak masz racje że broń krótka czy do ochrony osobistej czy do sportu sie nie róźni ale chodziło mi o to że żeby zdobyć broń do celów sportowych musisz przez cały czas startować w tej danej konkurencji i
  • Odpowiedz