@kolotom: Jeżeli obracasz małymi sumami i nie chomikujesz btc - blockchain.info Jeżeli obracasz średnimi sumami, lub zamierzasz chomikować btc - koniecznie musisz zaopatrzyc się w coś porządniejszego :)
tylko te Trezory to też wciąż nie najtańsza inwestycja, ale polecam bardzo
@Remasky: to prawda ale przyznasz, że warto bo dają spokój ducha. W sumie to tylko jednorazowy wydatek, który procentuje Twoim samozadowoleniem i użytecznością, która z czasem wzrasta. Teraz za pomocą Trezora możesz nawet logować się na różne strony. Pomyśl jaki poziom bezpieczeństwa. Każdy bank chowa się w buty :)
@Remasky: wiesz co jednak to jest trochę bardziej uciążliwe i czasochłonne. Wydaje mi się, że jeżeli chodzi przynajmniej o logowanie to lepszym rozwiązaniem jest BitID http://bitid.bitcoin.blue/login Nie trzeba nic podpinać, szybciej i łatwiej ale, że jest aplikacja mobilna to dobrze chociaż mój telefon nie chce z nią współpracować. Nie wiem dlaczego.
@pawlo74: sprawdź czy Twój telefon posiada USB OTG - możesz równie dobrze podłączyć myszkę pod telefon i sprawdzić czy pojawi Ci się kursor na ekranie, jak nie - to nie podłączysz trezora niestety
@Remasky: oj tania jeśli chce się bezpiecznie trzymać środki, uwierz zwraca się w porównaniu z tym ile mozna stracić. Ja już tyle straciłem na mintpalu że kupiłbym karton tego.
@kolotom: nie polecam blockchain.info. Mieli kilka wpadek z niewystarczającą entropią i kradzieżami http://www.coindesk.com/good-samaritan-blockchain-hacker-returned-255-btc-speaks/ , była jeszcze afera, że ich portfel generował często jeden adres u wielu użytkowników i ktoś opróżniał zawartość adresu, gdy tylko znalazly się tam bitcoiny. Z onlinowych polecam jakiś multisig np. greenaddress.it lub bitgo.com
Jestem nowy w temacie, lubię trzymać rzeczy w chmurze....czy może nie warto, i coś offline?
Jeżeli obracasz średnimi sumami, lub zamierzasz chomikować btc - koniecznie musisz zaopatrzyc się w coś porządniejszego :)
Komentarz usunięty przez autora
@Remasky: to prawda ale przyznasz, że warto bo dają spokój ducha. W sumie to tylko jednorazowy wydatek, który procentuje Twoim samozadowoleniem i użytecznością, która z czasem wzrasta. Teraz za pomocą Trezora możesz nawet logować się na różne strony. Pomyśl jaki poziom bezpieczeństwa. Każdy bank chowa się w buty :)
Nie trzeba nic podpinać, szybciej i łatwiej ale, że jest aplikacja mobilna to dobrze chociaż mój telefon nie chce z nią współpracować. Nie wiem dlaczego.