Aktywne Wpisy
ludzki_odpad +844
Taki evil Owsiak narodził się w moim umyśle. Pewnie bezbek, więc nie taguję i prawie nikt nie zobaczy.
wortor +43
Sytuacja z przed chwili w jednym z SORow we #wroclaw Siedzę czekając na różową, gdy z rejestracji wychodzi babulenka na oko 90 lat ledwo stojąc podparta dwiema kulami. Okazało się, że lekarz jej nie przyjmie, bo ból który odczuwa nie jest wynikiem wypadku w dniu dzisiejszym. Babulenka staje w rogu korytarza i zaczyna płakać. Podchodzi do niej jeden facet i pomaga sie jej ubrać, po czym ja pytając gdzie mieszka. Oczywiście w
Na razie drewniana zetka i stół bo brakło funduszy a wole sobie sam zrobić zetke jak uruchomie maszyne.
Jak na razie kosztowała ok 5 tysięcy.
Zamówione elektro wrzeciono chińskie -1,5k zł
Duzo elementów jeszcze nie widać , silniki, sterowania, kabli, uchwytow, śrub i mocowań. Wszystko kupione i montowane cały czas.
Pole 400x340x130
Wiem obiecalem zrobić kurs programowania CNC ale na to przyjdzie czas! Teraz obrona inż.
Być może zrobię kilka szablonów ze sklejki na maszynie które zainteresowane mirki będą mogły kupić i poskaldac sobie CNC w domu ;)
@PrevuD: Powiem Ci, że fajny pomysł :D
Zastanawia mnie mniej więcej koszt takiego cuda, bo kiedyś planowałem kupić/zrobić. Jak rozumiem jest to całkiem spora przestrzeń robocza jak na domowe warunki? (totalny laik).
Da się czasem wyhaczyć na allegro, olx, forach rózne sterowania, silniki, wrzeciona w fajnych cenach tylko mechanike ogarnąc i w
Rozumiem, że jakiś zarobek się szykuje? :D
natańszą linią oporu to myślę żeby to miało jakieś ręce i nogi to można się w 2 tys zamknąć... można i taniej ale to taki minimum żeby sztywność utrzymać i móc coś na tym robić poza cięciem papieru.
Szczęścia oczywiście również :)
Myślałem coś o okolicach 3 tyś wyłożyć na to, aby coś już tworzyć w drewnie + nauczyć się programowania, bo w przyszłości może się przydać. Ciekawe, ciekawe :)
Kiedy mniej więcej planujesz uruchomić konstrukcję? :)
Co do spisu to będe dopiero robił dokłądny z rozliczeniem.
Myślę że końcem przyszłego tygodnia bedzie działać z elektrowrzecionem
Na planie jest inny napęd osi Y i inne elektrowrzeciono- tam jest KRESS a kupiłem mokrego chińczyka z falownikiem