Wpis z mikrobloga

#ps4
#rocksmith
ヾ(_)ノ♪

Zawsze chciałem sobie zagrać w te gry muzyczne na konsolach, ale jakoś nie było okazji. Teraz będę mieć ps4 więc jest niby szansa zabawy i nauki;>
Ma ktoś z was Rocksmith 2014? Jak ktoś w życiu nie grał na gitarze, chociaż od 8 lat ma w domu zwykła gitarę kupioną za 50zl do znajomego ;-; To czy z takim Rocksmith faktycznie idzie się czegoś nauczyć?
Oglądam filmiki i kurde fajowo to wygląda, tylko ciekaw jestem czy to uczy grania czy zapamiętywania i gapienia się w tv coby w odpowiednim momencie ciskać jak z tymi plastikowymi gitarami?

Musiałbym sobie kupić samą grę i gitarę...
Czy się tylko #!$%@?ę że wydałem kasę na grę i pewno fortunę na gitarę i gówno z tego mam?
  • 8
@sunsu-sun: ja mam na ps3 i ucząc się od zera da się do czegoś dojść tylko trzeba raczej intensywnie trenować. Grę na pewno warto kupić jeśli masz ochotę się nauczyć grac na gitarze. Jeżeli chodzi o dostosowywanie poziomu to gra nie jest ideala (raz za łatwo raz za trudno) ale można sobie samemu dostosowywać. Jako bonus jest mnóstwo fajnych piosenek dostępnych jako dlc. Kiedyś na premierę był bundle z gitarą, poszukaj
Ma ktoś z was Rocksmith 2014? Jak ktoś w życiu nie grał na gitarze, chociaż od 8 lat ma w domu zwykła gitarę kupioną za 50zl do znajomego ;-; To czy z takim Rocksmith faktycznie idzie się czegoś nauczyć?

@sunsu-sun: Ja mam takie. Rocksmith nauczy Cię utworów, ale nie grania. Kompletnie nie wychwytuje gdy udeżę w strunę za szybko. Polecam Ci jednak nauczyć się podstaw od kogoś innego.