Wpis z mikrobloga

oszust z allegro włamał mi się na dwie skrzynki i pousuwał maile. Na szczęście mam w bezpiecznym miejscu ich kopie bo używam thunderbirda. Gdzie popełniłem błąd? Jak on dotarł do haseł?
  • 19
  • Odpowiedz
@Kaerl: @danoxyea: @dynioman: od kilku dni z nim walczę. Gnój wydymał mnie na 270zł. Dotarłem do jego prawdziwych danych i go o tym poinformowałem. Posrał się i dlatego włamuje się na skrzynki. Na szczęście mam to pod kontrolą
  • Odpowiedz
@chlopiec_z_zapalkami: kurde panowie, może spróbujcie pomóc, a nie robić sobie jaja? Nie każdy jest tak ogarnięty w tych internetach. Zawsze wszyscy tacy chętni do tępienia złodziejstwa, a tu cisza. Nie chcę spamować wykopami o przykrej historii "jak to dałem się naciągnąć", próbuję na własną rękę.
  • Odpowiedz
@lamernoire: nie mam pewności, ale maile najpierw zniknęły z jednej poczty, potem z drugiej, a to wszystko po tym jak zorientowałem się, że gość mnie #!$%@?ł i zacząłem wymieniać maile z innymi poszkodowanymi wziętymi z negatywów. W ten sposób otrzymałem jego prawdziwe dane, bo jeden z poszkodowanych zgłaszał sprawę na policję. Ja też to zgłoszę, ale za kilka dni. Tymczasem pozmieniałem hasła we wszystkich skrzynkach, i czesto użwywanych portalach, na
  • Odpowiedz
@lepatryq: Przeczesz system antywirusem - może znajdzie jakieś keyloggery itp.

Jeśli płaciłeś przez PayU nie czekaj ze zgłoszeniem - zablokują mu środki do wyplaty i nie dostanie ani grosza.
  • Odpowiedz
@lamernoire: niestety od mojej wpłaty minęło już ponad 2 tygodnie. Wyjechałem na ferie do domu, miało na mnie czekać awizo. Awiza nie ma, i dopiero wtedy zorientowałem się, że to przekręt. Robiłem skan antywirusem, Nic nie znalazł, chociaż ostatnio coś świrował strasznie, ciągle coś znajdował.
  • Odpowiedz
@lamernoire: tylko cały czas aż ciężko mi uwierzyć, że gówniarz robi takie akcje za 270zł, w dodatku mając 90 sprzedanych przedmiotów i ponad 200 komentarzy ogólnie. Dopiero ostatnie komentarze okazały się negatywami
  • Odpowiedz