@Bonifacy90: do mnie kurier przyjechał do domu, musiałam wypełnić jeszcze kartę odprawy celnej (jakoś tak to się nazywało). O ile dobrze pamiętam to "commercial invoice" kurier wkładał do foliowej koperty i naklejał na paczkę (ale głowy nie dam uciąć). Najlepiej jak się dopytasz u przewoźnika - oni powinni dokładnie znać procedury :)
@Koller: zadzwoniłam na infolinię UPS i od konsultanta dostałam informację, że kurier może do mnie przyjechać. Później skontaktował się chyba ktoś z lokalnego punktu z informacją, że muszę jeszcze wypełnić jakąś magiczną kartę odprawy (którą wysłał na maila). No i kurier przyjechał :) Trochę już czasu minęło jak reklamowałam swojego kundla, więc najlepiej będzie jak po prostu zadzwonisz do UPS
Może się orientujesz, czy odsyłają uszkodzonego kindle na koszt amazonu mogę zamówić kuriera do domu, żeby odebrał ode mnie paczkę czy muszę zawieźć ją osobiście do najbliższego punktu nadań?
@Bonifacy90: gadałem dzisiaj z kurierem ups (przywiózł trzeciego kindla xD ), mówi, że mogę do niego zadzwonić i podjedzie po kindle. Nie trzeba nigdzie zawozić.
Zgłoszenie na czacie, za 2 dni kurier przyjeżdża z nowym Kindlem
Miesiąc na odesłanie starego (paczka opłacona przez Amazon już)
#amazon #kindle
@Marpop: jakoś tak. W każdym razie, ja kupiłem w tamtym roku. Jak chcesz przedłużyć gwarancję to chyba 30$, albo masz zniżkę na nowego kindla
Chyba już za późno bo kupiłem 1,5 roku temu mniej więcej
Komentarz usunięty przez autora
@Bonifacy90: gadałem dzisiaj z kurierem ups (przywiózł trzeciego kindla xD ), mówi, że mogę do niego zadzwonić i podjedzie po kindle. Nie trzeba nigdzie zawozić.