Aktywne Wpisy
Doxori +308
To jest niesamowite jak 8 lat temu wszyscy tutaj najeżdżali na Tuska. A teraz cały wykop zawalony Tuskiem jako bohaterem i cesarzem Europy i jakiekolwiek słowa krytyki w jego stronę są już wyzwiskami, że głosujesz za pisem albo konfederacja. Jestem ciekawy jak to będzie wyglądało po 8 lat znowu. #sejm #tusk
#tvpis #polityka #sejm Można być za pisem bądź nie, ja akurat jestem zdecydowanym przeciwnikiem ostatnich 8 lat, ale jeśli chodzi o zmiany związane z tvp trzeba przyznać, że są one niekonstytucyjne i możliwe zmiany w mediach są możliwe dopiero po zmianie ustawy, której dzisiejsza koalicja z 13 grudnia nie może zmienić ze względu na brak większości, żeby odrzucić weto Prezydenta.. Dlatego ja rozumiem zmiany, ale trzeba robić to zgodnie z prawem..
1. Startale/yoeFW oficjalnie dołącza, będzie 8 drużyn (czyli po staremu).
2. Mecze w Proleague będą rozgrywane w poniedziałek/wtorek (dwa dni). Ma to ułatwić graczom występowanie także w zagranicznych turniejach.
3. Sezon ma trwać 10 miesięcy i rozpocznie się pod koniec grudnia, tak jak poprzednio.
4. Format, z tego co zrozumiałem, nie zmieni się. Będzie pre-sezon, cztery rundy, finały każdej rundy i "prawdziwy" finał na koniec.
5. KeSPA zachęca zagraniczne drużyny do zawierania partnerstwa z drużynami z Proleague, by ich (zagranicznych drużyn) gracze również występowali w Proleague. Czy jakiekolwiek bonusy z tego względu byłby, nie wiadomo, a przynajmniej nie wynika to z tego oświadczenia. Jednakże przesunięcie gier na poniedziałek/wtorek zamiast niedziela/poniedziałek/wtorek może przynajmniej zachęcić Koreańczyków grających w zagranicznych teamach, którzy mieszkają w Korei (np. Jaedong czy całe Axiom), skoro nie będzie to przeszkadzać w występowaniu w np. Dreamhackach. Z drugiej strony, ciekaw jestem jak w takim razie będzie wyglądać kalendarz turniejów indywidualnych w Korei (GSL i nowej ligi od SPOTV).
6. Będzie KeSPA Cup w 2015 roku. I tyle wiadomo na ten temat, póki co.