kon-jakub kon-jakub 10.03.2016, 22:55:18 2 Dobry wieczór Mircy z #piwowarstwo,Mam prośbę o analizę receptury na coffee stouta z ekstraktów.Składniki1.7 kg ciemny LME WES1.7 kg jasny LME WES0.4 kg jęczmień palony0.2 kg słód czekoladowy0.2 kg kawa mielona2 laski wanilii50 g FugglesRecepturaJęczmień palony i słód czekoladowy na 15 minut w 70 st C w 20L wody.Zagotować.Dodać ekstrakty.60' Fuggles 25 g10' Fuggles 25 gPokaż całość jascen Cronox
Mam prośbę o analizę receptury na coffee stouta z ekstraktów.
Składniki
1.7 kg ciemny LME WES
1.7 kg jasny LME WES
0.4 kg jęczmień palony
0.2 kg słód czekoladowy
0.2 kg kawa mielona
2 laski wanilii
50 g Fuggles
Receptura
Jęczmień palony i słód czekoladowy na 15 minut w 70 st C w 20L wody.
Zagotować.
Dodać ekstrakty.
60' Fuggles 25 g
10' Fuggles 25 g