@flamezz @paradoksik A weźcie mi wytłumaczcie dlaczego i co zrobić żeby było dobrze. Bo bym chciał zrobić coś mocnego i palonego, ale nie mam warunków na lagera a taki ris za trudny
@paradoksik a powiedz mi, dlaczego jakbym zrobil tak jak napisałem w poście to by było tak źle? Przecież są górne powyżej 20 to dlaczego zsyp na portera by nie wyszedł? Zalezy to od słodów?
#xiaomi #redminote4 Wczoraj miałem jakaś aktualizację, wiecie jak mogę znowu ustawić sobie żeby odcisk palca nie odblokował ekranu, ale dotknięcie tego panelu tylko go wybudza? Albo w ogóle ten panel wyłączyć w cholere
@Niszczycielski_Muminek no nie, przez aktualizacją po prostu miałem ustawione że dotyk ma nie odblokowywać. Po prostu kiedy się dotknęło tego panelu ekran się wybudzał i tak chce znowu
@phila_eagles: można jakoś jeszcze pobudzić drożdże jak fermentacja zatrzyma się na wysokim blg? Jak u mnie te 3-5? Bo właśnie mam jeszcze jedno w fermentorze i jutro miałem butelkować, ale jak od dwóch tygodni mam 3,5 blg to nie chciałbym, żeby było przegazowane jak to
@phila_eagles: tak w zasadzie to to stoi na cichej już ponad tydzień, więc z dna nic nie poderwę. może trochę cukru? tak z 10 gramów na pobudzenie czy coś?
@phila_eagles: przepraszam, że ci zawracam głowę, ale przyszło mi do głowy pytanie. to niedofermentowanie może wynikać z za wysokiej temperatury przy zacieraniu?
@phila_eagles: czyli jak zostaje sporo (tzn jak teraz takie 3-4) blg to znaczy, że to są cukry których już drożdże nie zjedzą a nie dlatego, że nagle przestały jeść. a te granaty to najpewniej dzikusy?