@Sl_w_k_1: @nn-borg: Poza tym Korea w 2015r jako miała również epidemię MERS, widocznie w społeczeństwie juz się utrwalił model postępowania epidemiologicznego.
@januszao: Mi taki stan rzeczy w ogóle nie przeszkadza, ostatnio jak wyszłam na zakupy do galerii pierwszy raz od ograniczeń, to po godzinie już miałam dość ludzi i chcialam jak najszybciej do domu xD
Długo nie potrafiłam się przekonać do tabletu graficznego, aż w końcu wzięłam udział w 5-dniowym kursie portretu. Nadal mam problem żeby zsynchronizować to co widzę na ekranie z tym, jak rysuję na oddzielnym tablecie, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia, a widzę dużo plusów Digital Paintingu.
Największą rozkminę miałam w tym jak narysować wzór na marynarce, ale jak na pierwszy raz jestem dumna z tego, jak wyszło i przy okazji sporo się nauczyłam.
@13czarnychkotow: a jaki kurs robiłaś? Też mam wacoma którego kupiłam parę miesięcy temu a leży praktycznie nieużywany bo nie mogę się przekonać do niego :(
Czemu oni nie maja pretensji do swojego pracodawcy, jeśli uważają, że dostają za mało jak na pracę którą wykonują? Lepiej obwiniać klienta, który nie daje napiwków, a jak daje to i tak za mało xD #gastronomia #pracbaza #madki
@luti: Ja też wolałabym znaleźć normalnie płatną pracę z której mam zagwarantowany stały przychód i która jednocześnie mogę pogodzić ze studiami. W gastronomii jest najłatwiej znaleźć pracę dorywczą z elastycznym czasem pracy, ale niestety większość restauracji działa w ten sposób że płacą grosze a reszta z napiwków. Jeśli już jest w gastronomii normalna praca , z pracodawcą który traktuje kelnerów jak ludzi i nie trzeba na napiwkach polegać, to trzeba się
@luti: Nie żale się, tylko mówię jakie mogą być powody że ludzie jednak wybierają taką pracę. Głównie dlatego że można ją połączyć ze studiami i dość łatwo jest taką pracę w dogodnej lokalizacji znaleźć.