Kurde w moim rodzinnymi mieście była taka pyszna, tłusta #pizza opływająca serem, brało się capriciosse zwykłą i była pyszna, brakuje mi jej. Teraz już się nie robi takich pizz.
@Sachu: to nie pizza, tylko "placek" pizza od zawsze była na cienkim spodzie a na pizzy były max 3 składniki. W Polsce niestety przyjęło się że pizza bez grubego spodu bez nawalonych 10 składników nie jest pizza. Podstawą prawdziwej pizzy jest cienkie ciasto, zwykły sos zrobiony z świeżych pomidorów pelati z dodatkiem soli. Na pizze taką kładzie się ser mozzarella albo parmezan, do tego jakieś oliwki lub szynka/salami no i oczywiście
@fl4meee: koncentrat pomidorowy ? przecież to gówno psuje smak pizzy. fl4meee koniecznie spróbuj coś takiego: kup puszkę z pomidorami pelati obranymi ze skórki, pomidory w tej puszce trzeba rozgnieść palcami. Następnie wlewasz wszystko na sitko aby aby woda uciekła. Bierzesz to co zostało i rozpierdzielasz blenderem, dodajesz sól, pieprz, możesz dodać świeże liście bazylii lub suszone z torebki. Dalej dajesz to wszystko na sitko i ruszasz tak aby ta pulpa była
@hpiotrekh: Kup koniecznie kamień szamotowy, nie jest drogi a pizza wychodzi naprawdę mega. Musisz ustawić piec na maksymalną temperaturę i grzać go około godziny. Kamień wtedy nabiera ciepła i pizza się robi wewnątrz puszysta, a na zewnątrz nieco krucha. Zamiast koncentratu spróbuj tak jak napisałem wyżej w poście.
@maciek55: @Zero: @vomar: @muffman: @mtroyan: @survivor: Wróciłem :) Musiałem zablokować wykop, ze względu na to, iż musiałem się uczyć. Scrolle jak już mówiłem, były od sprzedawcy na allegro z którym się umówiłem na taką cenę 19 zł za jeden.. Chyba już wciąż będę tutaj na wykopie kojarzony z jakimś oszustem dlatego, że chciałem pomóc...
@Bunis: ok, spoko mnie tylko zaciekawiło zamknięcie konta przez ciebie. Dobrze
#zakupy #raspberrypi #pytanie