Jakieś 5 lat temu w amerykańskiej w stacji telewizyjnej ostrzegali o toksycznych nowerskich łososiach hodowlanych, był to reportaż z jakiegoś ośrodka badawczego, który bada żywność zanim trafi na amerykański rynek, ten news powtórzyło wiadomośći TVN-u, lecz w Polsce nikt się tym nie wzruszył, nadal jest on w sprzedaży i nie ma obowiązku badania go pod kątem toksyczności, tak jak ma miejsce z każdym mięsem zwierzęcym wprowadzany do obrotu na polski lub europejski
@sal-vadore: jeść ryby można wszystkie, lecz dopóki w UE ryby hodowlane nie będą przechodziły badań zanim trafią na rynek odradzam ich spożywania. Poprostu rozsądnie jest ograniczać kolejne negatywne czynniki wpływające na nasze zdrowie, a zwłaszcza jeśli docierają do nas informacje, że taka ryba to paskudztwo, nawet jeśli jest to 1 na 10. Prawdziwy łosoś żyjący dziko wspaniale smakuje - kolor mięsa jest lekko różowy, nie zaś marchewkowy, żaden hodowlany łosoś, nawet
był to reportaż z jakiegoś ośrodka badawczego, który bada żywność zanim trafi na amerykański rynek,
ten news powtórzyło wiadomośći TVN-u, lecz w Polsce nikt się tym nie wzruszył, nadal jest on w sprzedaży
i nie ma obowiązku badania go pod kątem toksyczności, tak jak ma miejsce z każdym mięsem zwierzęcym
wprowadzany do obrotu na polski lub europejski
Cała prawda o rybach hodowlanych
przechodziły badań zanim trafią na rynek odradzam ich spożywania. Poprostu rozsądnie jest ograniczać
kolejne negatywne czynniki wpływające na nasze zdrowie, a zwłaszcza jeśli docierają do nas informacje,
że taka ryba to paskudztwo, nawet jeśli jest to 1 na 10. Prawdziwy łosoś żyjący dziko wspaniale smakuje
- kolor mięsa jest lekko różowy, nie zaś marchewkowy, żaden hodowlany łosoś, nawet