Chmyz
Pils uwarzony przez Browar Trzy Korony z Nowego Sącza. Piwo jest na rynku od trzech lat. Kolor bursztynowo-złoty. Nie wiem jaka piana, bo piłem z butelki. Wąchając piwo, czujemy jakąś niemiłą woń. Ciężko ją opisać. Coś jak psujące się owoce ze starymi ziołami. W tle delikatny słód. W smaku pełne, słodowe, czyli bardziej jak polskie pilsy, a nie czeskie/niemieckie. Chmiel jest taki ziołowo-herbaciany, stąd może ten zapach. Obecna również dziwna kwasowość.
Pils uwarzony przez Browar Trzy Korony z Nowego Sącza. Piwo jest na rynku od trzech lat. Kolor bursztynowo-złoty. Nie wiem jaka piana, bo piłem z butelki. Wąchając piwo, czujemy jakąś niemiłą woń. Ciężko ją opisać. Coś jak psujące się owoce ze starymi ziołami. W tle delikatny słód. W smaku pełne, słodowe, czyli bardziej jak polskie pilsy, a nie czeskie/niemieckie. Chmiel jest taki ziołowo-herbaciany, stąd może ten zapach. Obecna również dziwna kwasowość.
Pastry Sour z Funky Fluid. Napój inspirowany francuskim deserem lodowym z brzoskwiniami i malinowym sosem melba. Piwo jest na rynku jakoś od czerwca tego roku. Różowe, mętne. Piana porowata, nietrwała. W zapachu dominuje brzoskwinia, malina jest na drugim planie. W smaku na przekór to malina jest dominująca. Przewidywalnego piwnego posmaku nie ma co tu szukać. Słodów również nie ma co szukać. No ale to taki styl (którego jakoś nie