@1357713: @Lamonka: Nie mogę go znaleźć, więc opiszę pokrótce: Kuraka kroimy w kawałki jak na zdjęciu i obtaczamy w przyprawach (tu głównie majeranek, pieprz, sól, ja dodaje troszkę kminku, tymianki, kolendry) każdy kawałek powinien być dokładnie obtoczony. Następnie owijamy kuraka cieniutkimi plasterkami boczku i układamy na blasze nasmarowanej olejem. Kuraka zawiniętego boczkiem wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni bez termo obiegu, w tym czasie kroimy pora na plasterki (jakieś 3,4
Zobaczcie jakie piękne piersi kuraka owiniete boczkiem i zapiekane z jabłkami i sosem porowo-śmietanowym z pietruszką dziś stworzyłem
źródło: comment_fv4ohipfbbGsaV5VhI6VV266GmOl8nUk.jpg
PobierzNie mogę go znaleźć, więc opiszę pokrótce:
Kuraka kroimy w kawałki jak na zdjęciu i obtaczamy w przyprawach (tu głównie majeranek, pieprz, sól, ja dodaje troszkę kminku, tymianki, kolendry) każdy kawałek powinien być dokładnie obtoczony. Następnie owijamy kuraka cieniutkimi plasterkami boczku i układamy na blasze nasmarowanej olejem. Kuraka zawiniętego boczkiem wsadzamy do piekarnika rozgrzanego do 180stopni bez termo obiegu, w tym czasie kroimy pora na plasterki (jakieś 3,4