@IfYouKnowWhatIMean: Dokładnie, przeciskasz przez czyste płótno/len/gazę.
@Khroux: wyciskałem czymś takim http://sklepbeznazwy.com.pl/media/products/7ceccb4df1115d11bc5d7e5607e988e4/images/thumbnail/big_vita_pure.jpg do tej pory wychodził z tego ładny soczek. Drugą połowę spróbuję sokowirówką.
@corrs: @Nasu: dzięki za szybką odpowiedź :)
@corrs: @Nasu: dzięki za szybką odpowiedź :)
Sam odpowiem: hamilton
- 0
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Ogląda ktoś #jre? Właśnie leci live z Duncanem i Arim, świetny odcinek, ale trzeba iść spać. Jutro skończę. Aż zachciało się spróbować grzybów #narkotykizawszespoko
AIPA z ekstraktów z dodatkiem słodu karmelowego.
14,5blg. Wyszło trochę mało, bo 16 litrów (dwie puszki ekstraktu+500g słodu). Sporo zostało z chmielinami i nie miałem jak przefiltrować.
Solidna goryczka jak dla mnie, jest szansa że spadnie?
Po ilu dniach zlewać na cichą?
#piwowarstwo
nie poleca olewania cichej. Moja IPA też siedzi na burzliwej teraz ale chyba przeleje na cichą bo jego argumenty mnie przekonały.
A tu jest link do filmiku.
Co do goryczki, to brzeczka po chmieleniu jest obrzydliwie gorzka i nieprzełykalna. Nawet świeżo po fermentacji nie jest przyjemna, ale się po paru tygodniach układa.