Cantivore via Android
Drogie Mirki #piwowarstwo jestem właśnie w trakcie robienia mojego pierwszego piwka. Dry stout na słodach z drożdżami safale s-04. Wczoraj przelewałem z burzliwej po 10 dniach. Całość przefermentowana, w smaku średnie ale raczej nie zepsute. Problemem był osad drożdżowy który był bardziej w konsystencji rozdrobnionego korka niż budyniowej gładkiej mazi. Niektóre płaty pływały po powierzchni zamiast się utopić i starałem się je wszystkie wyłowić. Niestety nie mam zdjęcia. Czy mimo tego osadu
Jaki zestaw startowy polecacie dla totalnego amatora? Nie chce wydawać fortuny ale jednak chciałbym zrobić coś w smaku lepszego jak siury
2 miesiące temu sprawiłem sobie to https://marxam.pl/zestawy-startowe-zestaw-sprzetowy-piwowar-start,c274,p4019,pl.html udało mi się wyszarpać od babci stary garnek na słoiki więc jeden zakup miałem mniej. Jeszcze pierwsze niezabutelkowane i już chyba złapałem bakcyla. Zamówiłem kolejny zestaw na warke + parę dodatków ze sprzętu.