Baros124 via Android
Mirki, chciałbym jutro uwarzyć pierwsze piwo, ale właśnie się zorientowałem, że zostało mi coś koło 20g piro do dezynfekcji. Chciałbym zacząć od samiutkiego rana, a z powodu tego, że mieszkam na wsi zostają mi sklepy budowlane i spożywcze, gdzie pewnie znajdę jakiś izopropanol, albo inne vanish oxi (nada się?) Ogólnie czy te środki zdadzą test, czy muszę jechać do miasta?
#piwowarstwo
#piwowarstwo
źródło: comment_FRiSVuF3Z5cwAI2UKz20Sh1atP6amJRZ.jpg
Pobierz@Nemrod Schłodziłem gar w wannie do 20°, przeniosłem do przelewania, odczekałem 20 minut i rurką przelalem do fermentatora, ciesząc się przy okazji że jest mało chmielin :) Ale teraz tak myślę, że błędem było mieszanie brzeczki podczas chłodzenia (Co kilka minut)
@SzerniakSzerniaczek OK, dziękuję :) w takim razie je zostawiam, mam wolne fermentatory, a wylać zawsze zdążę xD
źródło: comment_tilQYpasHxKvWkEMBhQD0AQlFyoaR8a4.jpg
Pobierz